10. 4. 2017

Že šesto leto nas povezujejo dobrodelna dejanja

2 min. branja

Prostovoljstvo se je s Krkino družbeno odgovorno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki je pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas letos med 3. in 8. aprilom 2017 potekal že šestič zapored, dodobra razširilo med krkaše. Letos je v akciji sodelovalo 1200 sodelavcev prostovoljcev. 

Že šesto leto nas povezujejo dobrodelna dejanja

Kar 275 krkašev je darovalo kri, številni smo prispevali oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za pse in muce in skupaj zbrali več kot 3,6 tone potrebščin in dobrih 500 kilogramov hrane za male živali. Družili smo se s stanovalci 35 domov za starejše ter varovanci 8 varstveno-delovnih centrov, šol s prilagojenimi programi ter nekaterih drugih zavodov in ustanov in pomagali v zavetišču za živali in ljubljanskem živalskem vrtu.

Dobrodelni teden smo v soboto, 8. aprila, zaokrožili z dnevoma odprtih vrat za slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje ter za Krkine sodelavce in njihove družinske člane. Na Krkini osrednji proizvodni lokaciji v Ločni v Novem mestu smo tako gostili 2300 obiskovalcev. Humanost in prostovoljstvo sta priložnost, da veliko damo in še več dobimo: nasmehov, stiskov rok, toplih pogledov in srečnih oči.

Več informacij v sporočilu za javnost.