1. 12. 2016

Zahvala Krkinim prostovoljcem

3 min. branja

​V četrtek smo že petič zapored podelili priznanje Krkin prostovoljec leta. Za leto 2016 so ga prejeli Tanja Vnučec Popov, Janja Turk Oberč in Bogdan Muška. Že tradicionalno smo se ob tej priložnosti zahvalili tudi letošnjim 319 Krkinim krvodajalcem jubilantom.

Krkini prostovoljci leta 2016 (z leve) Tanja Vnučec Popov, Bogdan Muška in Janja Turk Oberč skupaj z delavsko direktorico in članico uprave Mileno Kastelic

Za lepše in bolj kakovostno življenje
Krkaši smo že od ustanovitve podjetja vključeni v različne oblike dobrodelnih dejavnosti, organizirane bodisi v Krki bodisi zunaj nje. Tako že več kot šest desetletij na najbolj neposreden način krepimo družbeno odgovornost in humanitarno delovanje. Duh prostovoljstva se je med krkaši dodobra razširil tudi z družbeno odgovorno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki smo jo pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas aprila 2016 organizirali petič zapored. Z vrsto uspešno izpeljanih dejavnosti, usmerjenih v nesebično pomoč sočloveku, je akcija še okrepila socialno zavest številnih krkašev in v petih letih povezala že več kot 4800 Krkinih sodelavk in sodelavcev v Sloveniji.

Skrb za sočloveka je vsak dan prisotna v razmišljanju in dejanjih številnih sodelavcev, zato ni naključje, da v Krki tistim, ki prostovoljno že vrsto let sodelujejo v pokroviteljskih odborih ali so člani posameznih zvez in društev, prostovoljci v domovih starejših občanov, v šolah s prilagojenim programom in drugih ustanovah, namenjamo posebno pozornost.

Od leta 2012 v Krki izbiramo tudi prostovoljca leta. Letos je komisija izmed predlogov sodelavcev izbrala Tanjo Vnučec Popov, Janjo Turk Oberč in Bogdana Muško. Sodelavcem, ki se že vrsto let ukvarjajo z dobrodelnostjo,  je plakete izročila delavska direktorica in članica uprave Milena Kastelic.  

Z darovanjem krvi rešujejo življenja
V Krki ima krvodajalstvo dolgoletno tradicijo. Povprečno dvakrat na leto daruje kri prek 1000  Krkinih sodelavcev, kar potrjuje, da se krkaši dobro zavedamo pomena načela solidarnosti.  S svojim humanim dejanjem tako prispevamo k rešitvi marsikaterega življenja.

Samo v času akcije Krkin teden humanosti in prostovoljstva se je na povabilo k darovanju krvi odzvalo 261 prostovoljcev, ki so darovali kri v Ljubljani, Novem mestu, Krškem in Ljutomeru.  Kar 62 med njimi jih je kri darovalo prvič. Skupaj so v tednu dni zbrali več kot 117 litrov te dragocene tekočine. Kot rečeno, pa Krkini sodelavci kri darujejo ne le v času akcije, ampak vse leto.

Na današnji prireditvi smo Krkinim krvodajalcem, ki so kri darovali od 5-krat pa do 100-krat, skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto podelili jubilejna priznanja za njihovo človekoljubno pomoč ljudem v življenjski stiski. Prejeli so jih iz rok delavske direktorice in članice uprave Milene Kastelic, značke Rdečega križa pa jim je podelil predsednik Rdečega križa Slovenije prof. dr. Dušan Keber.

Več informacij v sporočilu za javnost.