11. 4. 2019

Vsaka pozornost šteje dvojno

3 min. branja

Veselo razpoloženje z iskricami v očeh je bilo videti, slišati in čutiti na številnih dejavnostih v okviru letošnjega dobrodelnega tedna. Prijetno smo se družili s starejšimi občani in varovanci v društvih, zavodih in šolah s prilagojenim programom, pomoč na domu pa nudili nekaj gospodinjstvom na Dolenjskem.

Vsaka pozornost šteje dvojno

Pripravljeni so tudi živilski paketi na Karitasu in Rdečem križu. Ob zaključku 8. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva bomo gostili 2000 slušateljev univerz za tretje življenjsko obdobje ter krkaše z ožjimi družinskimi člani. Na dnevu odprtih vrat bo sodelovalo več kot 100 krkašev prostovoljcev!

Na videoposnetku si oglejte vtise z druženja s starejšimi občani in učenci iz šol s prilagojenim programom iz Ljutomera in Novega mesta ter utrinke z delovne akcije na enem od domov.

e6wSJS_yJ0Y

V drugi polovici dobrodelnega tedna smo opravljali najrazličnejše prostovoljne dejavnosti. Med drugim smo s stanovalci domov starejših občanov v Ljubljani presajali lončnice, se z njimi pogovarjali, razgibavali, reševali miselne naloge in skupaj tudi prepevali.

Z varovanci Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne v Ljubljani smo se družili na kuharskih delavnicah, za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga, enota Novo mesto pa pripravili kulturni program z Mešanim pevskim zborom Krka.

 

Nadaljevali smo z zbiranjem potrebščin in razvrščanjem oblačil, ves teden pa so na več lokacijah po Sloveniji potekale tudi krvodajalske akcije.

Več informacij:

 

 

Rezultati po štirih dneh

V akciji je sodelovalo 1000 krkašic in krkašev prostovoljcev. 120 se jih je akcije udeležilo prvič.
Za Rdeči križ in Karitas smo zbrali 3,6 t oblačil, hrane, knjig ter otroških, higienskih in drugih potrebščin.
322 krvodajalcev je darovalo 126 l krvi. 74 krkašev je kri darovalo prvič.
Družili smo se z varovanci 12 varstveno-delovnih centrov oz. šol s prilagojenim programom in zanje organizirali različne delavnice in predavanja.
Družili smo se v 28 domovih starejših občanov in zanje organizirali delavnice in kulturne programe.
Na Rdečem križu in Karitasu smo pripravili 4,6 t živilskih paketov in pomagali razvrstiti 1,2 t oblačil.
Zbrali smo 328 kg hrane za male živali.