29. 7. 2016

V Krki organizirali že deseti Krkin kulturni večer

1 min. branja

S petkovim koncertom v samostanski cerkvi Galerije Božidarja Jakca smo v Krki nizu svojih kulturnih večerov, ki smo jih začeli leta 2008, dodali že deseto prireditev, s katero smo popestrili poletni kulturni utrip na Dolenjskem. Letošnji večer je bil v znamenju pesmi koncertnega zbora Carmina Slovenica.

Tudi kultura je del nas, pravimo v Krki. Zato svoje poslanstvo živeti zdravo življenje uresničujemo veliko širše: skrbimo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujemo. Zavedamo se, da je kultura posebno zavetje duha, ki prispeva k večji vrednosti življenja in je za kulturo naroda izjemno pomembna. Že od ustanovitve podpiramo tudi tiste, ki s svojim delovanjem plemenitijo duha družbe. Zato tudi ni naključje, da že deseto leto zapored na tradicionalni Krkin kulturni večer povabimo vrhunske umetnike.

Letošnji Krkin kulturni večer je bil v znamenju pesmi koncertnega zbora Carmina Slovenica, ki deluje pod umetniškim vodstvom dirigentke Karmine Šilec in spada med vodilne vokalne institucije. Temeljna sestavina zborovskega repertoarja je slovenska glasbena in širša duhovna dediščina, ki vključuje ljudske pesmi, ples in glasbo, s katerimi izvirno in na zelo svojstven način oblikujejo model sodobnega umetniškega ustvarjanja.