7. 1. 2016

V Krki negujemo vezi z upokojenimi sodelavci

2 min. branja

V petek, 8. januarja 2016, smo v Teniškem centru na Otočcu organizirali novoletno srečanje Krkinih upokojencev. Udeležila se ga je več kot polovica od 1938 upokojencev, od katerih so bili številni v podjetju zaposleni vso delovno dobo.

V Krki negujemo vezi z upokojenimi sodelavci

V letu 2015 se je upokojilo 89 krkašev, in sicer 65 v družbi Krka in 24 v Termah Krka. Vseh skupaj je 1938, od tega 1660 v Krki, d. d., Novo mesto, 278 pa v Termah Krka. Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič jim je na kratko predstavil poslovanje podjetja. Poudaril je, da so s svojim znanjem, strokovnostjo in izkušnjami pomembno prispevali h Krkini rasti ter k njenemu uspehu in ugledu, zato želimo z njimi deliti tudi sedanje dosežke. Vodstvo podjetja se je odločilo, da bo letos vsakemu namenilo denarni znesek v višini 150 evrov neto.

Krkašem, upokojenim v lanskem letu, smo v zahvalo za njihov prispevek k razvoju podjetja podelil posebno spominsko darilo. Vsi upokojeni krkaši pa so na domači naslov prejeli priložnostno novoletno darilo. Tradicionalno novoletno srečanje pa ni edina vez upokojencev s Krko. Že desetletja prejemajo mesečno interno glasilo Utrip. Od leta 2008 lahko dejavno sodelujejo v rubriki Utrip upokojencev, v kateri objavljajo prispevke o delovanju društva, predstavitve upokojencev in druge informacije. Poleg tega jim je Krka dala na voljo prostore za društvo in jim tudi sicer pomaga. Upokojeni krkaši imajo posebne ugodnosti, če letujejo v Krkinih počitniških zmogljivostih na morju, v hribih in v Termah Krka. Udeležujejo se lahko tudi tedenske rekreacije, korektivne gimnastike in drugih rekreativnih dejavnosti, ki jih organizira Trim klub Krka.