12. 1. 2020

V Krki negujemo vezi z upokojenimi sodelavci

2 min. branja

V Krki smo tudi letos organizirali novoletno srečanje upokojenih delavcev Krke v Teniškem centru na Otočcu, s katerim že tradicionalno izkažemo zahvalo nekdanjim sodelavcem. Od 2116 Krkinih upokojencev se je prireditve udeležila več kot polovica. Mnogi med njimi so bili v podjetju zaposleni vso delovno dobo.

V Krki negujemo vezi z upokojenimi sodelavci

Letos smo se na srečanju posebej zahvalili 112 sodelavkam in sodelavcem, ki so se upokojili v letu 2019, od tega jih je bilo 94 iz družbe Krka, eden (1) iz Farme GRS in 17 iz Term Krka. V zahvalo za njihov prispevek k razvoju podjetja so prejeli spominsko darilo. Vsi Krkini upokojenci pa so, tako kot že vrsto let, tudi konec lanskega decembra na domači naslov prejeli priložnostno novoletno darilo.

Zbrane je na srečanju nagovoril predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, ki je poudaril, da so upokojeni krkaši s svojim delom, znanjem in zavzetostjo pomembno prispevali k rasti Krke, ki je iz majhnega laboratorija s peščico zaposlenih zrasla v veliko mednarodno podjetje. Posebej jih je razveselil z novico, da bo tudi letos vsak upokojeni sodelavec v Sloveniji v zahvalo za minulo delo prejel tradicionalno novoletno nagrado v višini 150 EUR neto.

Na srečanju so nekdanji sodelavci obujali spomine na delo v Krki in se sprostili ob živi glasbi in kulturnem programu. Tudi tokrat smo zanje organizirali avtobusne prevoze na prireditev in domov. Tako tistim iz oddaljenih krajev, in tistim, ki morda ne vozijo več, omogočimo prihod na srečanje.

Sicer pa tradicionalno novoletno druženje ni edina vez upokojencev s Krko. Omogočamo jim ugodnejše letovanje v Krkinih počitniških zmogljivostih na morju in v hribih ter v Termah Krka ter udeležbo na Krkini rekreaciji, korektivni gimnastiki in drugih športnih dejavnostih, organiziranih prek Trim kluba Krka. Mesečno prejemajo tudi Krkino revijo Utrip. Od leta 2008 imajo člani Društva upokojencev Krka v reviji na voljo tudi posebno rubriko Utrip upokojencev, v kateri objavljajo vsebine o delovanju društva, predstavitve upokojenih posameznikov in druge informacije.

Krka članom društva daje na voljo društvene prostore in jim tudi sicer pomaga. Njihovi glavni cilji so druženje, skrb za ohranjanje zdravja in kakovosti življenja v tretjem življenjskem obdobju, vseživljenjsko učenje in medsebojna povezanost krkašev, ki so soustvarjali Krko.