22. 7. 2018

V Krki letos doživeta glasbena predstava v ritmu a capelle in beatboxa

1 min. branja

V Krki se zavedamo, da je kultura posebno zavetje duha, ki prispeva k večji vrednosti življenja in je izjemno pomembna za družbo. Tako že od ustanovitve spremljamo in podpiramo različne kulturne zvrsti in dejavnosti, ki s svojim delovanjem plemenitijo družbo.

V Krki letos doživeta glasbena predstava v ritmu a capelle in beatboxa

S koncertom v petek, 20. junija 2018 v samostanski cerkvi Galerije Božidarja Jakca smo v Krki nizu svojih kulturnih večerov, ki smo jih začeli leta 2008, dodali že dvanajsto prireditev, s katero smo popestrili poletni kulturni utrip na Dolenjskem. Na letošnji prireditvi se je predstavila izraelska skupina Voca People, ki jo je leta 2009 ustanovil Lior Kalfo v sodelovanju s Shaiem Fishmanom. 

Njihova vokalno-gledališka predstava je prikaz vesoljskih pevskih komedijantov, ki združujejo petje a cappella (brez inštrumentov) in vokalno tehniko beatbox (oponašanje tolkal z jezikom, ustnicami, usti in glasom). Skupina je najprej navdušila na portalu Yutube, kjer je v štirih mesecih dosegla več kot pet milijonov ogledov, kmalu pa je z doživetimi glasbenimi predstavami, vrhunsko vokalno tehniko in humorjem obkrožila svet. Voca People v svoje domiselno aranžirane venčke pesmi zajemajo širok spekter glasbe in zvočnih efektov, ki sežejo v zgodovino glasbene tradicije pa vse do sodobne glasbene produkcije.

 

Več v sporočilu za javnost