6. 12. 2023

V Krki cenimo dobrodelna dejanja zaposlenih

3 min. branja

V Krki smo danes znova podelili priznanje Krkin prostovoljec leta. Za leto 2023 ga prejme Rebeka Jovanović, zaposlena v Proizvodnji zdravil v Obratu Bršljin. Že tradicionalno smo se zahvalili tudi Krkinim krvodajalcem jubilantom, ki jih je letos 166. Med njimi sta Tomaž Ajdnik iz Proizvodnje učinkovin in Marko Vajović iz Razvoja in raziskav učinkovin, ki sta to dragoceno tekočino darovala že 90-krat.

Krka_prostovoljci_3

V Krki se zavedamo, da sta pomoč in podpora nujno potrebni v vsaki družbi. Vrsto prostovoljnih dejanj, ki se jim generacije zaposlenih posvečajo že od začetka delovanja podjetja, smo povezali v družbenoodgovorno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva. V njej je v desetih letih sodelovalo več kot 10.000 krkašic in krkašev.

Posebno ponosni smo, da so med nami številni, ki svoj čas namenjajo dobrodelnim dejavnostim ne le v času organiziranih akcij, ampak vse leto. Izjemnim posameznikom, ki s svojim humanitarnim delovanjem tako ali drugače pomagajo ljudem v stiski, od leta 2012 izkazujemo čast s posebnim priznanjem Krkin prostovoljec leta.

Ob letošnji razglasitvi prostovoljca leta in krvodajalcev jubilantov se je Milena Kastelic, članica uprave in delavska direktorica, zahvalila vsem, ki s svojo srčnostjo in dobroto nudijo pomoč in skrbijo, da je svet prijaznejši. Kot je povedala, Krkini prostovoljci sodelujejo na različne načine: pri gasilskih intervencijah ob naravnih nesrečah v domačem in širšem slovenskem okolju – letos je bilo teh priložnosti zaradi poplav v Sloveniji res veliko, delujejo kot bolničarji pri Rdečem križu, darujejo kri, odhajajo celo na vojna območja in pomagajo tamkajšnjim ljudem, skrbijo za starostnike, pa tudi za otroke in družine, ki so se znašle v materialni stiski, in še marsikaj.

Krkina prostovoljka leta 2023 je Rebeka Jovanović

Krka_prostovoljci_1
Krkina prostovoljka leta 2023 Rebeka Jovanović (levo) in Milena Kastelic, članica uprave in delavska direktorica (desno).

»Počutim se izpolnjena. Ko darujem del sebe, svoj čas, svoja sredstva, je to nekaj najlepšega,« nam sporoča Krkina prostovoljka leta 2023 Rebeka Jovanović iz Proizvodnje zdravil, ki dobrodelnost živi v skladu s svojimi načeli in pogledom na življenje. Je odprtega srca, sočutna, vedno pripravljena pomagati ljudem v stiski. V videu preverite, kako uresničuje svoje poslanstvo.

Krkaši z darovanjem krvi rešujemo življenja

Krka_prostovoljci_2
Tomaž Ajdnik (levo) in Marko Vajović (desno) sta kri darovala že 90-krat.

Krvodajalstvo ostaja pomemben del Krkine tradicije. Tako smo se na slovesnosti zahvalili tudi Krkinim krvodajalcem jubilantom, ki so darovali kri od 10-krat do 90-krat. Kot je poudarila Danica Novak Malnar, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto, je krvodajalstvo eno od največjih solidarnostnih gibanj v Sloveniji, desetletja pa kri darujejo že tudi generacije krkašic in krkašev. »V Krki je krvodajalstvo cenjeno in ima podporo vodstva. To potrjujeta število krvodajalcev jubilantov in tudi dejstvo, da je v novomeški območni organizaciji Krka edino podjetje, ki krvodajalce jubilante izpostavi na posebni prireditvi,« je povedala in dodala, da je v Območnem združenju Rdečega križa kar 654 krvodajalcev krkašev. Od tega jih je 50 letos kri darovalo prvič. Skupaj pa je v Sloveniji 1161 krvodajalcev, zaposlenih v Krki.

POVEZANE VSEBINE