18. 3. 2024

V jubilejnem letu nadaljujemo donacije bolnišnicam po vsej Sloveniji

3 min. branja

V Krki svoje poslanstvo živeti zdravo življenje uresničujemo s proizvodnjo kakovostnih, varnih in učinkovitih izdelkov, pa tudi z donacijami zdravstvenim ustanovam. V letu, ko praznujemo 70 let delovanja, želimo z donacijami prispevati k čim boljšemu in čim hitrejšemu okrevanju otrok in odraslih po vsej Sloveniji ter jim omogočiti zdravo prihodnost. Prejšnji teden smo nove medicinske pripomočke predali splošnim bolnišnicam v Novem mestu, Brežicah, Trbovljah in Novi Gorici.

Donacija-Nova-Gorica-Krka-2

Po donacijah UKC Ljubljana in UKC Maribor že na začetku leta smo tokrat sredstva namenili štirim zdravstvenim ustanovam – Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje, Oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice Novo mesto, pediatrični službi Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica in Otroškemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice. Akcije s tem še ni konec, saj bomo v naslednjih dneh obiskali še splošne bolnišnice v Celju, Izoli, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, na Ptuju in Jesenicah.

Novomeška in novogoriška bolnišnica z novimi posteljicami za novorojenčke

Oddelku za ginekologijo in porodništvo Splošne bolnišnice (SB) Novo mesto smo podarili dve modularni grelno-reanimacijski posteljici za novorojenčke, pediatrični službi Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica pa eno. Posteljica spremlja kožno temperaturo novorojenčka in meritve prikazuje na velikem večbarvnem zaslonu, na podlagi rezultatov pa samodejno uravnava gretje. Tako v osnovi zagotavlja vzdrževanje temperature novorojenčka ali nedonošenčka, v nujnih primerih pa omogoča tudi oživljanje. Opremljena je z dvema keramičnima infrardečima grelnikoma, nastavljivo pregledno lučjo, električno nastavljivo višino in naklonom posteljice, kaseto za rentgensko slikanje brez dvigovanja novorojenčka in stranicami z neslišnim spuščanjem.

Donacija-Novo-Mesto-Krka
SB Novo mesto smo podarili dve modularni grelno-reanimacijski posteljici za novorojenčke.
Donacija-Nova-Gorica-Krka
Posteljico smo donirali tudi SB dr. Franca Derganca Nova Gorica.

V Brežicah smo prenovili izolacijsko sobo

Veliko otrok je hospitaliziranih zaradi težjega poteka različnih prenosljivih bolezni. Da bolezni ne prenesejo na druge otroke in zaposlene, morajo biti nameščeni v izolacijsko sobo. Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice smo omogočili prenovo izolacijske sobe za najmlajše in njihove spremljevalce. Z donacijo so bila izvedena gradbeno-obrtniška dela in kupljena oprema za sobo. Najpomembnejša pridobitev je lastna kopalnica s sanitarijami, ki otroku in njegovemu spremljevalcu med zdravljenjem v bolnišnici omogoča ustrezen standard bivanja.

Donacija-Brežice-NM
Nova izolacijska soba v Brežicah bo najmlajšim bolnikom in njihovim spremljevalcem omogočila udobno bivanje v bolnišnici.

Nov bolnišnični monitor v Trbovljah

Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje smo predali bolnišnični monitor Philips IntelliVue MX450 s transportnim modulom. Namenjen je spremljanju različnih kategorij bolnikov, z aplikacijami za popoln nadzor tudi najmlajših. Monitor ima različne priključke za spremljanje dihanja, EKG in merjenje krvnega tlaka, temperature in nasičenosti krvi s kisikom (saturacije) ter 12-palčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik. Transportni merilni modul X3 na gibljivem stojalu pa ima 6,1-palčni barvni zaslon z upravljanjem na dotik z nosilno ročko. Medicinska oprema za nadzor in spremljanje bolnikov je izdelana po najnovejših smernicah. Ima zeleni certifikat, kar pomeni, da porabi manj električne energije in je izdelana iz materialov, ki se reciklirajo.

Donacija-Trbovlje-Krka-NM
V Trbovljah bodo lahko uporabljali nov bolnišnični monitor.