12. 1. 2022

Tudi Krkina sodelavka navdih bodočim inženirkam

2 min. branja

Judita Zupančič, Krkina sodelavka, samostojna analitičarka v oddelku Raztapljanje trdnih oblik se je uvrstila med deset finalistk Inženirk leta. Iskreno ji čestitamo!

Tudi Krkina sodelavka navdih bodočim inženirkam

Med nami so številne inženirke pa tudi druge strokovnjakinje, ki s svojim delom v Krko prinašajo raznolikost in kreativnost ter prispevajo k njenemu uspehu. Ženske pri nas predstavljajo kar 61 % vseh zaposlenih, kar 47 % jih je na vodilnih mestih.

Judita Zupančič kot samostojna analitičarka na oddelku Raztapljanje trdnih oblik skrbi za obvladovanje različne laboratorijske opreme na oddelku in enega od najbolj uporabljanih spektrofotometričnih laboratorijskih sistemov. Njeno delo obsega planiranje, koordinacijo ter nadzor nad izvedbo kalibracij, kvalifikacij ter preventivnih vzdrževanj in servisov laboratorijskih oz. analiznih aparatur. Je tudi lastnica enega izmed laboratorijskih sistemov in avtorica številnih standardnih operativnih postopkov ter uporabniških priročnikov, s katerimi zagotavlja ustrezno uporabo ter obvladovanje laboratorijske opreme.

Judita pove, da sta ji predlog za kandidaturo na izboru in uvrstitev med finalistke v čast: »V prvi vrsti mi ogromno pomeni, da je bilo moje delo prepoznano v Krki, kjer delajo številni vrhunski strokovnjaki, med njimi tudi ogromno izvrstnih inženirk.« O delu žensk v inženirskih poklicih meni: »Kjer je volja, tam je pot. Mlada dekleta želim opogumiti, da se usmerijo v inženirske študije in poklice. To ni le izobrazba, je način razmišljanja in način življenja.«

Cilj izbora Inženirka leta je spodbuditi dekleta k odločitvi za inženirske poklice, obenem pa tudi čim širša in učinkovita prepoznavnost inženirk v družbi. Ponosni smo, da se kot ambasadorke inženirskih poklicev v ožji izbor uvrščajo tudi krkašice.