8. 12. 2013

Poklon krkašem, ki se posvečajo dobrodelnosti

2 min. branja

V petek, 6. decembra, smo na slovesnem dogodku drugič zapored podelili priznanja za Krkinega prostovoljca leta 2013. Prejela sta ju Sonja Muhič in Peter Repovž.

Krkina prostovoljca leta Sonja Muhič in Peter Repovž s prvim možem Krke.

Skrb za sočloveka je vpeta v vsakdanje življenje številnih krkašev, zato ni naključje, da smo se v Krki znova poklonili sodelavcem, ki se dejavno posvečajo dobrodelnosti. Ob tej priložnosti smo zahvalili tudi vsem Krkinim krvodajalcem jubilantom, ki jih je bilo letos kar 283. Povprečno dvakrat na leto kri daruje kar 1350 krkašev. Zbrane je nagovoril predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič, ki je poudaril, da je družbena odgovornost trdno vpeta v strategijo poslovanja in je temeljna zaveza za sodelovanje z okoljem, v katerem Krka deluje.

Krkina prostovoljka in prostovoljec leta 2013

Sonja Muhič v Krkinem pokroviteljskem odboru Osnovne šole Dragotina Ketteja deluje od leta 1982, pet let pa je njegova uradna članica. Sodeluje pri organizaciji izletov, obdarovanju učencev ob novem letu, otroke spremlja na razne prireditve. Kot spremljevalka oseb z motnjami v duševnem razvoju je dejavna v društvu Sožitje, kjer pomaga tudi pri izvedbi različnih akcij. Članica društva je že 30 let, letos pa je postala tudi članica izvršnega odbora društva. Je tudi krvodajalka, doslej je kri darovala že 68-krat, in članica Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Krka. Dobrodelnost je del njenega življenja.

Peter Repovž je že vrsto let aktiven spremljevalec pri Prijateljstvu bolnikov in invalidov ter spremljevalec bolnikov in invalidov, ki poletne počitnice preživljajo na morju. V Varstveno delovnem centru Novo mesto ima varovanca z najtežjo obliko cerebralne paralize. Z njim se veliko ukvarja v prostem času, pa tudi sicer skrbi zanj. Je krvodajalec, doslej je kri daroval že 92-krat. Njegova hiša je že 35 let odprta ljudem v stiski, ki jim pomaga tudi z materialnimi dobrinami. Že 38 let je Krkin planinski vodnik in član skupine odraslih skavtov, decembra pa otroke razveseljuje v vlogi Miklavža. Je človek odprtega srca, ki mu pomoč soljudem, še posebno tistim s posebnimi potrebami, pomeni način življenja.

Več v sporočilu za javnost