15. 4. 2019

Srčna dejanja so nas tudi letos združevala v Sloveniji in v tujini

3 min. branja

V soboto smo z dnevom odprtih vrat zaključili 8. Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v katerem smo krkaši s srčnimi dejanji osrečili mnoge.

Srčna dejanja so nas tudi letos združevala v Sloveniji in v tujini

Pod sloganom Dobrodelnost je del nas se je med 8. in 13. aprilom številnih dobrodelnih dejavnosti udeležilo več kot 1250 krkašev prostovoljcev, kar je dobrih 20 % vseh zaposlenih v Krki v Sloveniji. Pridružili pa so se nam tudi krkaši iz 24 Krkinih podjetij in predstavništev iz tujine.

Na dnevu odprtih vrat smo farmacevtsko proizvodnjo predstavili 2040 slušateljem univerze za tretje življenjsko obdobje ter krkašem in njihovim družinskim članom. Obiskovalci sta navdušila strokovnost in prijaznost krkašev, še posebej pa predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, ki je predstavil Krko v svetovnih razsežnostih ter našo skrb za zaposlene, ožjo in širšo družbeno skupnost in okolje.

Za nami je dobrodelni teden, na katerem je bilo veselo razpoloženje in dobro voljo videti, slišati in čutiti na vsakem koraku. In prav to je tisto, kar krkaše najbolj povezuje. »Osmisliti človeku dan, mu dati vedeti, da na svetu ni sam in mu nuditi toplino in prijateljstvo,« je namen našega prostovoljstva.

uP_qUM0eGfg

V tednu dni je 298 krkašev darovalo 131 l krvi, zbrali smo več kot 4 t potrebščin in 400 kg hrane za male živali, na Rdečem križu in Karitasu pa smo v pakete zapakirali 4,7 t živil in pomagali razvrstiti 1,9 t oblačil. Družili smo se s stanovalci 28 domov za starejše ter varovanci 12 varstveno-delovnih centrov, šol s prilagojenimi programi ter nekaterih drugih zavodov in ustanov po vsej Sloveniji. Pomagali smo tudi pri čiščenju in urejanju okolice v Zavetišču za živali Maribor.

Veseli nas, da se nam je pridružilo 10 % novih prostovoljcev, ki so se dobrodelnih dejavnosti udeležili prvič. Vsako leto se nam v akciji pridruži tudi vse več sodelavcev tujine, letos že iz 24 držav.

Več informacij: