10. 6. 2024

Športni dan krkašev – praznik timskega duha in dobrega razpoloženja

2 min. branja

Tudi v Krkinem jubilejnem letu so se krkaši zbrali na igriščih športnega parka na Loki na športnem dnevu, ki je vrhunec celoletnih športnih dejavnosti. To je bil še en dan timskega duha, zdrave tekmovalnosti in dobrega razpoloženja. Krkaši so pokazali svoje talente in telesno pripravljenost v številnih športnih disciplinah in dejavnostih ter krepili dobre medsebojne odnose.

Športnega dneva so se udeležili številni športni navdušenci in navijači. V okviru tekmovanja Izbiramo najboljšo ekipo v športni rekreaciji so se potegovali za zmago v odbojki na mivki, atletskem mnogoboju in košarki. Pomerili so se tudi v pikadu, teku trojk in veslanju. Ljubitelji hoje so lahko izbirali med dvema pohodoma, rekreativni kolesarji pa med kar štirimi kolesarskimi izleti – dva sta potekala po dolenjski trasi, eden iz Ljubljane do športnega parka na Loki, eden pa čez Hmeljnik v dolino Radulje in na Loko. Ostali udeleženci so se lahko preizkusili v vožnji s čolnom ali supom po reki Krki.

V sezoni 2023/24 so se krkašice in krkaši pomerili tudi v kegljanju, šahu, streljanju, nogometu, badmintonu, namiznem tenisu, veleslalomu in smučarskem teku.

Najboljšim ekipam smo takoj po končanih tekmah podelili pokale. Tako po rezultatih na tekmovanjih kot po množični udeležbi, ki se prav tako točkuje, so bili letos najboljši sodelavci iz Oskrbne verige.

KRKA-Sportni-dan-8-6-2024-480-w825
Letos so bili najboljši sodelavci iz Oskrbne verige.

Tudi letos smo razglasili naj športnika. Plaketo in posebno Krkino značko sta prejela Sandra Turk, vrsto let uspešna odbojkarica, zdaj pa ena najboljših rekreativnih igralk badmintona in tenisa, pa tudi pikada, kegljanja in veslanja ter dejavna članica upravnega odbora Trim kluba Krka, ter Aleksander Bradač, prav tako eden najboljših rekreativnih igralcev tenisa v regiji in širše, ki je odličen tudi v badmintonu in pikadu. Oba sta neutrudna motivatorja Krkine športne ekipe, zaradi svoje zavzetosti in doseženih rezultatov pa sta tudi med najbolj zaslužnimi za Krkine zmage na Delavskih športnih igrah.

Krkine športnice in športniki so na Delavskih športnih igrah dejavni tudi letos, ko potekajo že 64. Vse od leta 1985 je Krka na njih v skupni razvrstitvi nepremagljiva. Za tako dolgo in konstantno prevlado na področju delavskega športa v regiji so zaslužne številne generacije odličnih športnic in športnikov, ki naše podjetje zelo uspešno zastopajo tudi danes. Letošnja sezona je še posebno pomembna, saj lahko osvojimo 40. zaporedno zmago.