6. 1. 2021

Sodelavka Monika Koroša finalistka na izboru Inženirka leta 2020

2 min. branja

V Krki smo ponosni, da se je na včerajšnji slavnostni razglasitvi Inženirka leta 2020 po izboru žirije izmed 53 prijavljenih inženirk med deset finalistk uvrstila tudi Krkina sodelavka Monika Koroša, samostojna tehnologinja v Proizvodnji učinkovin.

Sodelavka Monika Koroša finalistka na izboru Inženirka leta 2020

V Krki je eden temeljev našega delovanja zagotavljati enake možnosti za vse zaposlene.   Na vseh ravneh podjetja uspešno in enakopravno delujemo tako ženske kot moški. Zavedamo se, da je v prvi vrsti treba upoštevati profesionalno kompetentnost posameznikov in da učinkovito delovno okolje in rezultate podjetja soustvarjamo vsi sodelavci – ne glede na spol. Tako so med nami tudi številne inženirke, zaposlene na različnih strokovnih in vodstvenih delovnih mestih. Delež zaposlenih žensk v Krki pa predstavlja skoraj 62 %.

Monika Koroša kot samostojna tehnologinja skrbi za nadzor in vodenje procesov v Proizvodnji učinkovin ter optimizacijo in  prenose procesov v industrijsko proizvodnjo zdravilnih učinkovin tako doma kot v Krkinih proizvodnih obratih v tujini.

»Svojega poklica nisem nikoli dojemala kot moškega. Izbrala sem ga zato, ker mi predstavlja izziv na področju, ki me veseli. Izzivov in ovir se ne smemo bati. Sama na njih gledam kot na mojo največjo motivacijo, cilj pa je znanje, ki ga pridobim,« pravi Koroševa. Pri čemer ne pozabi povedati, da so njeni dosežki rezultat timskega dela: »V ekipi inženirjev sodelavcev skrbimo za medsebojni prenos znanja, misli, idej, ter predvsem izkušenj. Z veseljem predajam svoje znanje v sklopu izobraževanja tudi novo zaposlenim kolegom ter jih kot mentorica vpeljujem v novo okolje, hkrati si tako sama širim obzorje, svoj potencial ter znanje.«

Izbor že tretje leto poteka v soorganizaciji revije IRT3000, družbe Mediade ter drugimi sodelujočimi partnerji. Je del projekta Inženirke in inženirji bomo!, ki mlade z dogodki na gimnazijah in šolskih centrih že od leta 2012 navdušuje za inženirstvo, tehniko, naravoslovje in inovativnost. V središče izbora Inženirka leta niso postavljeni inženirski dosežki kandidatk, temveč odlika ali njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet za odločitev o inženirski študijski in poklicni poti.