4. 1. 2016

Slovesna predstavitev zdravila Septabene

2 min. branja

Kakovostna Krkina zdravila so plod lastnega znanja in razvoja. Z izpopolnjenimi metodami, najsodobnejšimi tehnološkimi postopki in inovativnimi rešitvami nenehno dopolnjujemo ponudbo izdelkov zdravil in farmacevtskih oblik.

Slovesna predstavitev zdravila Septabene

Konec novembra smo na slovenski trg ponosno vstopili z novim zdravilom Septabene z edinstveno sestavo in v novi farmacevtski obliki. Ob tej priložnosti smo zdravilo predstavili strokovni javnosti. Slovesni dogodek je potekal v ponedeljek, 14. decembra, v Dvorani Krka v Novem mestu. Udeležilo se ga je več kot 160 predstavnikov farmacevtske stroke, ki se pri svojem delu vsak dan srečujejo s težavami, ki prizadenejo moč naših grl.

Zbrane je pozdravil predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič. Sledilo je strokovno predavanje z naslovom Vnetje žrela in možni zapleti, ki ga je pripravila prof. dr. Irena Hočevar Boltežar, dr. med., specialistka otorinolaringologije iz Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani. Poudarila je, da je pri vnetem in bolečem žrelu zelo pomembno simptomatsko zdravljenje, saj lahko prepreči nadaljnji razvoj bolezni in občutno skrajša njeno trajanje.

Razvoj Krkine nove generacije pastil in pršila Septabene je zahteval več kot 7 let trdega dela, znanje in izkušnje. Poleg številnih strokovnjakov je pri njem sodelovala tudi dr. Vesna Krošelj, ki na področju razvoja Krkinih novih izdelkov deluje že 15 let in je avtorica več kot 20 patentnih prijav. V predavanju z naslovom Kako se rodijo Krkini izdelki je slikovito orisala skrivnostno pot, po kateri pred rojstvom Krkinih izdelkov hodita raziskovanje in razvoj.

Edinstveno moč Septaben je zbranim predstavila produktna vodja Branka Cencelj, mag.farm. ki na področju oralnih antiseptikov deluje že vrsto let. Poudarila je, da so Septabene odlična izbira za celovito zdravljenje bolečega in vnetega grla.