7. 2. 2024

Slovenski kulturni praznik v Krki v znamenju glasbe za godala

1 min. branja

V Krki smo ob slovenskem kulturnem prazniku za zaposlene priredili koncert Komornega godalnega orkestra Cantabile. Zasedbi, ki združuje vrhunske akademske glasbenike in profesorje, so se kot solistke na odru Dvorane Krka pridružile še sopranistka Mojca Bitenc, violinistka Patricija Avšič in violončelistka Klara Avšič.

KRKA-KULT-VECER-6-2-2024-KOMORNI-GOD-ORKESTER-90-w825

Kultura v našem podjetju zavzema posebno mesto, saj se zavedamo, da pomembno izboljšuje kakovost življenja. Z bogato ponudbo kulturnih dejavnosti nadaljujemo tudi v jubilejnem letu 2024, ko praznujemo 70 let delovanja. Slovenski kulturni praznik že več let zaznamujemo s posebnimi kulturnimi in umetniškimi dogodki, Krkine kulturne večere, kot je bil sinočnji, pa organiziramo večkrat na leto. Tudi vse ostale prireditve, ki jih prirejamo ob obletnicah in drugih priložnostih, obogatimo s kulturnim programom. Da je kultura res del nas, potrjuje Kulturno umetniško društvo Krka, v katerem krkašice in krkaši sodelujejo že več kot 50 let.

Na letošnji prireditvi, s katero smo počastili slovenski kulturni praznik, smo prisluhnili vrhunskemu Komornemu godalnemu orkestru Cantabile. Kot solistke so se predstavile kar tri mlade virtuozinje – sopranistka Mojca Bitenc, violinistka Patricija Avšič in violončelistka Klara Avšič. Na odru Dvorane Krke smo slišali klasična dela, ki so jih ustvarili domači in tuji avtorji, kot so Bizet, Vivaldi, Strauss, Puccini. Glasbeniki so nas navdušili tudi z izvedbo Avsenikove legendarne skladbe Na Golici.