7. 2. 2023

Slovenski kulturni praznik počastili s koncertom vokalne glasbe

2 min. branja

V farmacevtski družbi Krka smo slovenski kulturni praznik počastili s koncertom moških in ženskih vokalnih skupin. Prisluhnili smo Oktetu Krka iz Novega mesta, Oktetu Gallus Ribnica, Oktetu Valvasor iz Litije, Pevski skupini Plamen iz Škocjana in Vokalni skupini Mavrice iz Podbočja.

Kultura je del krkašev vseh generacij. Zavedamo se, da pomembno izboljšuje kakovost življenja, zato že skoraj 70 let podpiramo kulturne dejavnosti in omogočamo delovanje številnih kulturnih ustanov na lokalni in državni ravni. Da ima kultura v Krki prav posebno mesto, potrjujejo številne krkašice in krkaši, ki se že 51 let združujejo v Kulturno umetniškem društvu Krka. Ponosni smo na lastno knjižno zbirko, ki obsega sedem del. Tudi vse prireditve, ki jih v podjetju organiziramo ob obletnicah in drugih priložnostih, obogatimo s kulturnim programom in na njem damo priložnost za predstavitev predvsem mladim, še neuveljavljenim umetnikom.

Krkine kulturne večere, kot je bil sinočnji, organiziramo večkrat na leto že od leta 2008. Veseli nas, da so kulturni dogodki v samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac v Kostanjevici in v Dvorani Krka prerasli v tradicionalne prireditve.

Letošnja počastitev kulturnega praznika je bila v znamenju slovenske vokalne glasbe. Na umetniškem večeru je nastopilo pet skupin. Vse združuje ljubezen do ubranega petja in so za poslušalce pripravile bogat program.

POVEZANE VSEBINE