16. 3. 2016

Redna skrb za možgane ohranja vaš um v vrhunski formi

1 min. branja

Možgani so neprecenljiv in skrivnosten organ. Že od nekdaj čakajo, da jih odkrijemo v vsej njihovi veličini, in še vedno ostajajo ena največjih ugank v vesolju.

Redna skrb za možgane ohranja vaš um v vrhunski formi

V Sloveniji že trinajstič poteka teden možganov, letos pa prvič zaznamujemo slovenski dan možganov, katerega namen je ozaveščanje javnosti o pomenu zdravih možganov in skrbi zanje. V okviru tedna možganov in ob prvem slovenskem dnevu možganov je v Termah Krka v Šmarjeških Toplicah potekalo predavanje o možganih in skrbi za njihovo zdravje s pomenljivim naslovom Naj bo vaš um v vrhunski formi. Udeleženci so prisluhnili tudi doc. dr. Blažu Koritniku, dr. med., predsedniku Slovenskega društva za nevroznanost Sinapsa, ki je v svojem predavanju z naslovom Poskrbimo za svoje možgane poudaril, da so naši možgani najpomembnejši organ, in ko so zdravi, zmorejo neverjetne reči.

Skrb za možgane prinaša dolgoročne koristi. Maja Babnik, mag. farm., produktna vodja iz Krke, ob tem dodaja, da si pri skrbi za zdravje možganov lahko pomagamo tudi z zdravilno rastlino ginko. Na slovenskem trgu je edino registrirano zdravilo brez recepta, ki vsebuje izvleček iz ginka, prav Bilobil, ki razširi krvne žile in izboljša pretok krvi v možganih ter tako izboljšuje miselne sposobnosti – koncentracijo in spomin. Na voljo je v lekarnah.

Več v sporočilu za javnost.