30. 3. 2017

Razglasili mlada naj talenta 2016

3 min. branja

V Krki je danes potekalo 11. srečanje s sponzoriranci, na katerem s predstavniki klubov, društev in ustanov izmenjujejo dobre prakse. Dogodka se je udeležilo 143 predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 82 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev.

Priznanje naj talent 2016 na športnem področju je v imenu teniške igralke Žive Falkner, ki je trenutno na svetovnem mladinskem teniškem turnirju v Katarju, prevzel njen trener Gordan Janković, Teniški klub Krka Otočec.

Letos smo posebno pozornost namenili mladim talentom. Med mladimi, uspešnimi posamezniki na športnem in glasbenem področju, starimi do 14 let, ki so jih predlagali klubi in društva, smo izbrali 10 izjemnih posameznikov. Med njimi pa teniški igralki Živi Falkner iz Teniškega kluba Krka Otočec in glasbeniku Tevžu Kupljeniku, enemu najmlajših članov Novomeškega simfoničnega orkestra in komornih skupin Glasbene šole Marjana Kozine, podelili Krkino priznanje Naj talent 2016.

Mladi so steber družbe
V Krki spodbujamo razvoj številnih dejavnosti. Še zlasti pa podpiramo klube in društva, ki mladim omogočajo vključevanje bodisi v rekreativni ali tekmovalni šport bodisi v kulturnoumetniške in druge dejavnosti. V skrbi za zdravo družbo ter lepši in kakovostnejši jutri je namreč pomembno zagotoviti, da se bodo dejavnosti, ki so eden od poglavitnih stebrov vsake družbe, ohranjale tudi v prihodnje. Zato ni naključje, da v Krki podpiramo predvsem tiste klube in ustanove, ki mlade spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu, telesnemu in osebnemu razvoju, timskemu duhu in prijateljstvu, vztrajnosti in tudi zdravi zmagovalni miselnosti. Le tako lahko v okolju skupaj krepimo vrednote, kot so partnerstvo in zaupanje ter kreativnost in učinkovitost, ki so ključ do napredka vsake družbe.

Mladi športniki in umetniki so s svojim pozitivnim zgledom brez dvoma pomembni ambasadorji podjetja Krka. V Krki poudarjamo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter s pomočjo staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbenega okolja. Prav zato bomo tudi v prihodnje podpirali projekte, klube in društva, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi.

Več informacij v sporočilu za javnost.