17. 9. 2018

Prispevajte svoj glas v izboru GZS za naj inovacijo po izboru javnosti

1 min. branja

V sredo, 26. septembra, bo Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podelila priznanja za najboljše inovacije 2018.

V izboru sta tudi dve Krkini inovaciji:

  • Razvoj hitro razgradljive tablete z imatinibom za zdravljenje rakavih obolenj
    Zdravilo, ki je namenjeno zdravljenju nekaterih rakavih obolenj, je bilo do zdaj na voljo samo v klasičnih farmacevtskih oblikah, Krka pa je razvila hitro razgradljivo disperzibilno tableto z imatinibom, ki se pred zaužitjem raztopi v kozarcu vode ali soka, kar onkološkim bolnikom, posebej tistim s težavami pri požiranju, olajša jemanje zdravila.
  • Razvoj filmsko obloženih tablet s kristalno obliko etorikoksiba in postopek priprave polimorfne oblike I
    Inovacija vključuje razvoj filmsko obloženih tablet s hitrim sproščanjem etorikoksiba v več jakostih, ki se uporabljajo za zdravljenje bolezni mišično-skeletnega sistema. V izdelek so vključeni patentno zaščiteni izumi na ravni zdravilne učinkovine in na ravni farmacevtske oblike, v katero vgrajujemo učinkovino. Uporaba pomožnih snovi s specifičnimi lastnostmi ter inovativnega in stroškovno učinkovitega tehnološkega postopka izdelave farmacevtskega izdelka Krki omogoča patentno neodvisen in v industrijskem merilu ponovljiv proizvodni postopek ter uspešno trženje na trgih, ki so za podjetje ključni.

Poleg tega bodo organizatorji podelili tudi priznanje za najboljšo inovacijo po izboru javnosti. Glasovanje poteka na spletni strani http://gzs.1ka.si/a/122902, glas pa lahko oddate do ponedeljka, 24. septembra.

Vabimo vas, da na glasovnici oddate svoj glas.