9. 10. 2020

Povežimo življenje Svetovni dan duševnega zdravja

1 min. branja

10. oktober je svetovni dan duševnega zdravja. Dan, ki spodbuja razprave o duševnih motnjah ter vlaganje v preventivo in dostopnost zdravljenja. Pod sloganom POVEŽIMO ŽIVLJENJE se v Krki pridružujemo svetovnemu pozivu k zagotavljanju duševnega zdravja za vse.

Povežimo življenje Svetovni dan duševnega zdravja

V letu, ki ga je zaznamovala epidemija, je postala skrb za duševno zdravje zelo pomembna.

Spremembe, ki jih je prineslo letošnje leto, puščajo posledice tudi na duševnem zdravju. Število depresivnih in anksioznih motenj med prebivalstvom se povečuje. Posamezniki z duševno motnjo so v tej zdravstveni krizi še posebej podvrženi poslabšanju kliničnega stanja in so tudi bolj socialno izolirani.

 

V kakšen svet se bomo zbudili jutri? 

Potreba po psihosocialni podpori in psihiatrični pomoči se bo znatno povečala. Vendar pa je v več kot polovici držav na voljo le en psihiater na 100 000 prebivalcev. Pomembno bo, da bomo znali pokazati empatijo in prisluhniti tistim, ki so v stiski.

Kako se danes zares počutite?

Z iskrenim posluhom lahko vsak izmed nas pripomore k pravočasnemu odkrivanju in s tem boljšemu obvladovanju duševnih motenj.

 

Cilj letošnje kampanje je zagotavljanje duševnega zdravja za vse.

V Krki se pod sloganom POVEŽIMO ŽIVLJENJE skupaj s strokovnjaki zavzemamo, da bi več bolnikom omogočili dostop do kakovostnih in preizkušenih zdravil za zdravljenje duševnih motenj.