12. 5. 2023

Povezanost ob pomoči sočloveku

2 min. branja

Krkašice in krkaši tudi v letošnjem dobrodelnem tednu s humanimi dejanji dokazujemo, da smo odprtega srca, pripravljeni nesebično pomagati in deliti radost, ki privablja tople nasmehe in polepša vsakdan ljudem v stiski. Veseli nas spodbuden odziv krkašic in krkašev – prostovoljk in prostovoljcev na številnih dejavnostih po vsej Sloveniji in v 18 državah, kjer imamo podjetja in predstavništva.

KRKA_THP_2023_Dom_starejih_obanov_Trebnje-w800

V našem skupnem dobrodelnem tednu smo številni darovali kri, to dragoceno tekočino, ki rešuje življenja. Nesebično smo darovali tudi obleko, obutev, potrebščine in hrano za živali, nudili učno pomoč ter se z marljivim delom izkazali na Karitasu in Rdečem križu pa tudi pri urejanju okolice v zavetiščih za živali. Izjemno prijetna so bila druženja s stanovalci v 21 Domovih starejših občanov po Sloveniji, s katerimi smo se odpravili na sprehode, jim pomagali pri vsakdanjih opravilih, se z njimi poveselili ob glasbenih nastopih in sodelovali na delavnicah.

Zanimiv program smo pripravili tudi za varovance različnih ustanov po Sloveniji. S praktičnimi delavnicami in predstavitvami smo razveseljevali otroke šol s prilagojenim programom, varovance in uporabnike varstveno-delovnih centrov ter drugih zavodov v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. Ob pomoči krkašev so se med drugim pomerili v Pikovih športnih igrah, si ogledali kino predstavo, se poučili o čebelarstvu ter se kopali v bazenu Term Krka. Skupini članov Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto smo omogočili ogled obrata Notol 2, naši prostovoljci pa so učencem, ki so v Slovenijo prišli iz drugih držav, pomagali pri učenju in domačih nalogah ter jim pripravili poučno delavnico prve pomoči in oživljanja.

Pred nami je še dan odprtih vrat, ko bomo na osrednji proizvodni lokaciji v Ločni gostili blizu 1.800 obiskovalcev, članov Zveze društev diabetikov Slovenije.