12. 1. 2023

Podarili tri terapevtska kolesa za nov dnevni center Doma starejših občanov Novo mesto

1 min. branja

Z Domom starejših občanov Novo mesto tesno sodelujemo že vse od njihove ustanovitve. Pomagamo jim pri uresničevanju večjih projektov, krkaši, povezani v pokroviteljski odbor, pa v dom prinašajo veselje, prijaznost in iskreno željo polepšati vsakdan stanovalcev. Tokrat smo se jim ob praznovanju 43. rojstnega dne pridružili z donacijo treh terapevtskih koles za nov dnevni center.

donacija-kolesa-DSO-NM

10. januarja so v DSO Novo mesto ob praznovanju 43. rojstnega dne odprli nov dnevni center za 30 uporabnikov in 14 sob za začasno namestitev 20 oseb. Prostori omogočajo sodoben pristop k skrbi in pomoči starejšim.

Krka se je praznovanju pridružila z donacijo treh terapevtskih koles za dnevni center. Starejšim bo odslej na voljo nova možnost za aktivno preživljanje dneva in hkrati tudi za inovativno terapijo. Kontinuirano vadbo bodo lahko zagotovili večjemu številu uporabnikov in stanovalcev. Povpraševanje po terapiji s kolesi je veliko, starejši so zelo motivirani in navdušeni.

Terapevtska kolesa imajo različne funkcije in omogočajo prilagoditev potrebam posameznika. Primerna so tudi za osebe na invalidskem vozičku. Omogočajo aktivno in pasivno gibalno terapijo rok in nog.

Vadba na terapevtskem kolesu ugodno deluje na psihično stabilnost, dihanje, počutje in spanec. Poleg tega uravnava mišični tonus, zmanjšuje spastičnost, povečuje moč mišic in srca, izboljšuje gibanje in telesno pripravljenost ter tako pozitivno vpliva na hojo in ravnotežje.