7. 6. 2024

Palatabilnost osrednja tema na mednarodnem veterinarskem simpoziju

1 min. branja

Za Krko je leto 2024 zelo posebno. Praznujemo 70-letnico podjetja, več kot 50 let delovanja na področju veterine, naša okusna tableta za pse in mačke pa praznuje 10 let.

KRKA-Simpozij-Palatability-6-6-2024-6-w825
Sodelujoči na mednarodnem simpoziju (z leve): vodja blagovnih znamk Špela Ješe, predavatelj Dejan Cvejić, direktor programa Veterina Rok Hrženjak, predavatelj Milan Matko in medicinska direktorica Breda Barbič-Žagar.

Tudi zato smo 6. junija v Novem mestu organizirali Krkin mednarodni veterinarski simpozij, na katerem smo gostili več kot 110 najpomembnejših mnenjskih voditeljev iz 11 držav. Priznani veterinarski strokovnjaki so razpravljali o pomenu palatabilnosti* za uspešno zdravljenje živali, dogodek pa je bil izvrstna priložnost tudi za izmenjavo izkušenj iz sodobne veterinarske prakse.

Naš skupni cilj v veterini je skrb za zdravje in dobro počutje domačih živali, posredno pa tudi njihovih lastnikov. Dosežemo ga lahko le, če združimo vrhunsko znanje in uspešno prakso vseh, ki se trudimo za učinkovite in varne veterinarske rešitve.

* Palatabilnost je skupek lastnosti tablet (oblika, vonj, okus, filmska obloženost).