23. 1. 2024

Odličnost ni dejanje, temveč navada

1 min. branja

Krka je tudi v letošnji raziskavi Odličnost slovenskih podjetij, ki jo je neodvisna zunanja agencija izvedla že peto leto zapored, ohranila visoke ocene pri ključnih parametrih. To nam je tudi tokrat zagotovilo najvišjo uvrstitev na lestvici odličnosti med slovenskimi podjetji. Na prvo mesto med vsemi 54 proučevanimi podjetji smo se uvrstili tako po oceni poslovne kot splošne javnosti. Glede na poročilo lahko torej ponotranjimo Aristotelovo misel, da smo to, kar večkrat počnemo, in da odličnost torej ni dejanje, temveč navada.

krka-odlicnost-nagrada-2024

Visoke ocene kažejo, da slovenska poslovna in splošna javnost družbo Krka pozitivno dojema na vseh analiziranih ravneh. Na doseženo skupno stopnjo odličnosti vplivajo štirje dejavniki – prepoznavnost podjetja, uspešnost, ugled in trajnost. Pri vseh štirih smo bili v letu 2023 veliko nad slovenskim povprečjem. Zato lahko rečemo, da je Krka po mnenju poslovne in splošne javnosti zelo dobro poznano, uspešno, ugledno in trajnostno naravnano podjetje.

Jože Colarič na vrhu med direktorji

Predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič je v raziskavi dosegel še višjo stopnjo prepoznavnosti kot leto prej. Zelo dobre rezultate je nanizal v vseh segmentih ocenjevanja ter se tako pri poslovni kot pri splošni javnosti uvrstil na vrh lestvice ocenjevanih direktorjev. Ugled predsednika Krkine uprave pomembno vpliva tudi na ugled podjetja.