27. 11. 2017

Odkrito o motnji erekcije

2 min. branja

Skoraj vsak drugi moški po 40. letu ima občasno eno od oblik motnje erekcije in se nemalokrat sooča z izzivom, kako biti pripravljen za uspešen spolni odnos. Spolna dejavnost je odraz splošnega zdravja, pomeni sprostitev in povečuje kakovost življenja, zato motnja erekcije pomembno vpliva na zdravje in kakovost življenja moških in tudi njihovih partnerjev. V današnjem času lahko motnje erekcije s pomočjo sodobnih zdravil večinoma uspešno zdravimo in tako povrnemo moško moč.

Odkrito o motnji erekcije

V Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto smo svoji ponudbi kakovostnih in učinkovitih zdravil za zdravljenje motnje erekcije dodali novo zdravilo z učinkovino tadalafil. Spada med tako imenovane zaviralce encima fosfodiesteraza tipa 5, ki uravnavajo pretok krvi v spolnem udu in s tem omogočajo erekcijo ali pa jo izboljšajo. Glavna prednost učinkovine tadalafil je dolgotrajno delovanje. Učinek traja do 36 ur. Hrana ne vpliva na začetek delovanja. S tadalafilom je bilo zdravljenih že več milijonov moških, v kliničnih raziskavah o učinkovitosti in varnosti pa je sodelovalo več tisoč moških z motnjo erekcije. Zdravljenje motnje erekcije predstavlja za posameznika tako psihično kot tudi finančno breme, saj so cene zdravil razmeroma visoke, bolnik pa jih moram plačati sam. Mojca Prah Klemenčič, direktorica Regije Slovenija, ob tem pravi: »Vemo, da se motnja erekcije lahko zdravi z zdravili, ki so na podlagi predpisanega recepta na voljo samoplačniško. Mesečni strošek za posameznika in za par pogosto predstavlja veliko finančno breme, zato so dobrodošla dostopnejša, a enako kakovostna in varna zdravila. Krkina zdravila za zdravljenje erektilne disfunkcije, tudi najnovejši tadalafil, kot tudi ostala zdravila za druge bolezni, omogočajo, da je zdravljenje dostopnejše večjemu številu bolnikov, kar je pomemben prispevek k boljšemu zdravju in boljši kakovosti življenja posameznikov in njihovih bližnjih

Več v sporočilu za javnost

Koristne informacije o motnji erekcije, njenih znakih, poteku in zdravljenju lahko preberete na spletni strani www.midva.com. V decembru 2017 in januarju 2018 pa se lahko posvetujete tudi s strokovnjakom urologom na brezplačni številki 080 2 69 2, in sicer vsak četrtek med 17. in 18. uro.