10. 4. 2018

Nesebična pomoč Krkašev na številnih področjih po vsej Sloveniji

3 min. branja

Za nami je že polovica Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. Številnim ljudem smo polepšali vsakdan, darovali kri, humanitarnim organizacijam pa potrebščine, obleko, obutev in opremo.

Utrip s krvodajalske akcije in dogajanja na Karitasu v Novem mestu si lahko ogledate v videoposnetku.

OVb_YtOTS0A

Krvodajalska akcija je potekala v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. Marljive roke krkašev so pomagale pri pripravi prehranskih paketov na Rdečem križu in Karitasu v Novem mestu in v Ljubljani, v naslednjih dneh pa bomo pomagali tudi obema ustanovama v Ljutomeru. Družili smo se s številnimi starejšimi občani po vsej Sloveniji: skupaj smo reševali vaje za urjenje spomina, sodelovali v različnih delavnicah in šli na sprehod. V domu starejših občanov v Kočevju je stanovalcem zapel tudi pevski zbor ZaSUK iz Upravljanja kakovosti.

Zanimiv program smo pripravili tudi v varstveno-delovnih centrih. V Novem mestu smo z varovanci obiskali Konjeniški šolski športni center Češča vas, v Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani pa smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali mini Piko olimpijado. Prostovoljce pa je na dejavnostih obiskala tudi Krkina maskota mucek Piko.

Rezultati po dveh dneh

2018-THP-ikona-5.jpg  V akciji je sodelovalo  443 krkašic in krkašev prostovoljcev. 
2018-THP-ikona-8.jpg  Zbrali smo 858 kg oblačil, knjig in igrač, hrane ter drugih potrebščin.
2018-THP-ikona-3.jpg 

 152 krkašev je darovalo 68 litrov krvi. 14 jih  je kri darovalo prvič.

​ 2018-THP-ikona-6.jpg

​Družili smo se z varovanci 4 delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami ter  zanje organizirali različne delavnice, igre in predstavitve.

2018-THP-ikona-7.jpg 

Družili smo se v 12 domovih starejših občanov in zanje pripravili različne delavnice.

 2018-THP-ikona-2.jpg

Na Karitasu in Rdečem križu smo pripravili 567 prehrambnih paketov (4,4 tone) in pomagali razvrstiti 1,6 tone oblačil.

 2018-THP-ikona-1.jpg

 Zbrali smo 56 kg hrane za male živali.

Vabimo vas, da fotografije, videoposnetke in sprotne rezultate spremljate na spletnem mestu akcije ali na Instagramu (@krkaofficial in #krkintedenhumanosti).

V Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani smo za otroke v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pripravili mini Piko olimpijado. V Konjeniškem športnem centru Češča vas v bližini Novega mesta pa smo se družili z varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga in Varstveno-delovnega centra Novo mesto. #krkintedenhumanosti #povezujemosezdruštvi @sloveniaolympicteam // We organised Mini Piko Olympic games for the children of the Janez Levec special education centre in Ljubljana in collaboration with the Slovenian Olympic Committee. In the Equestrian Club Češča vas in the vicinity of Novo mesto, we socialised with the residents of the Centre for Education, Work and Care Dolfka Boštjančič Draga and Occupational Activity Centre Novo mesto. #krkacharityweek #connectingwithsocieties

A post shared by Krka (@krkaofficial) on