12. 4. 2018

Nepozabne izkušnje in medsebojna povezanost

3 min. branja

​Živilski paketi na Karitasu in Rdečem križu so pripravljeni, obleke razvrščene, krkaši smo napolnili zaloge prav na vseh lokacijah, kjer smo zbirali potrebščine in hrano za male živali. Družili smo se s starejšimi občani in varovanci v društvih, zavodih in šolah s prilagojenim programom. Ob koncu 7. Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva bomo v soboto gostili še 2000 slušateljev univerze za tretje življenjsko obdobje in zaposlenih v humanitarnih ustanovah in domovih starejših občanov, s katerimi sodelujemo. Predstavili jim bomo proizvodnjo farmacevtskih izdelkov. Na dnevu odprtih vrat bo sodelovalo več kot 120 krkašev prostovoljcev.

Na videposnetku si oglejte vtise z druženja s starejšimi občani v Novem mestu in z varovanci Varstveno-delovnega centra Novo mesto, dnevnega centra CUDV Draga Novo mesto in CUDV Draga Ig.

KozTlE95Ldc

V četrtek in v petek smo opravljali najrazličnejše prostovoljne dejavnosti. Za starejše občane v Ljutomeru smo pripravili kulturni program, z varovanci varstveno-delovnega centra v Ljutomeru smo se sprehajali, razgibavali in jim pomagali pri vsakodnevnih opravilih. V domu za starejše občane v Trebnjem je nastopil Mešani pevski zbor Krka. Otrokom in mladostnikom iz Mladinskega doma Malči Beličeve pa smo omogočili kopanje v Termah Krka v Dolenjskih Toplicah.

Prostovoljci so sodelavki pomagali tudi pri urejanju notranjih prostorov hiše, v katero se je z družino vselila že pred leti, a je zaradi bolezni ne more obnoviti. Nadaljevali smo z zbiranjem potrebščin, ves teden so na več lokacijah po Sloveniji potekale tudi krvodajalske akcije. Na Rdečem križu v Ljubljani smo razvrščali oblačila.


Humanitarne dejavnosti so letos potekale tudi v 19 Krkinih podjetjih in predstavništvih v tujini. Krkaši iz Ruske federacije so na zadnjem cikličnem srečanju organizirali dobrodelni sejem. 

V tem tednu smo krkaši darovali svoj čas, energijo in toplino, pridobili nepozabne izkušnje in se povezali z ljudmi, ki so potrebni pomoči. Vabimo vas, da fotografije in videoposnetke spremljate na na Instagramu (@krkaofficial in #krkintedenhumanosti).

Sorodne novice:

Po štirih dneh

2018-THP-ikona-5.jpg  V akciji je sodelovalo  891krkašic in krkašev prostovoljcev. Od tega se jih je 12 % akcije udeležilo prvič.
2018-THP-ikona-8.jpg  Zbrali smo 3 tone oblačil, knjig, igrač, hrane in drugih potrebščin.
2018-THP-ikona-3.jpg 

 257 krkašev je darovalo 114 litrov krvi 10 % jih je kri darovalo prvič.

​ 2018-THP-ikona-6.jpg

Družili smo se z varovanci  9 delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami ter  zanje organizirali različne delavnice, igre in predstavitve.

2018-THP-ikona-7.jpg

Družili smo se v 28 domovih starejših občanov in zanje pripravili različne delavnice.

 2018-THP-ikona-2.jpg

Na Karitasu in Rdečem križu smo pripravili 583 prehrambnih paketov (4,5 tone) in pomagali razvrstiti 2,7 tone oblačil. 

 2018-THP-ikona-1.jpg

 Zbrali smo 209 kg hrane za male živali.