29. 3. 2023

Mladi z vztrajnostjo in zavzetostjo zgled zdravega življenjskega sloga

3 min. branja

V Krki smo na 17. srečanju s sponzoriranci izjemnim mladim posameznikom, uspešnim na športnem ali kulturnem področju, podelili priznanja Krkin talent leta. Prejeli so jih Gašper Pureber iz Atletskega kluba Krka Novo mesto, Vid Trajkovski iz Novomeškega simfoničnega orkestra in Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, Žak Eržen iz Kolesarskega kluba Adria Mobil Novo mesto in Tija Kastelic iz Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto. Krkina priznanja za športne ali kulturne dosežke je prejelo 13 mladih članov društev in ustanov. Za dolgoletno uspešno delo in izjemen prispevek k razvoju na področju kulture in športa smo podelili 9 Krkinih zahval najprizadevnejšim mentorjem, učiteljem, trenerjem in predstavnikom klubov in društev. Zaradi vsestranskosti na različnih področjih delovanja in osebnih vrednot smo letos prvič podelili naziva Krkina super punca in Krkin super fant leta. Nadeli smo ju Živi Tomažič iz Gimnastičnega društva Novo mesto in Galu Medvedu iz Moškega odbojkarskega kluba Krka Novo mesto.

Kar štirje Krkini talenti leta 2022

GAŠPER PUREBER, Atletski klub Krka Novo mesto

VID TRAJKOVSKI, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, Novomeški simfonični orkester

ŽAK ERŽEN, Kolesarski klub Adria Mobil Novo mesto

TIJA KASTELIC, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto

Tema letošnjega srečanja je bila zavzetost kot vrednota, ki pomembno prispeva k vrhunskim rezultatom in uspehu tako v podjetjih kot tudi v športu in umetnosti. Gost na slovesni podelitvi je bil smučarski skakalec Cene Prevc, ki je uspeh kariere dosegel lani s srebrno medaljo na ekipni tekmi smučarjev skakalcev na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. Za njim je uspešna športna kariera, v kateri je dosegel odlične uvrstitve. Lani je poleg zgodovinskega ekipnega uspeha s poletom, dolgim kar 246 metrov, v Planici dosegel svoj osebni rekord. Je zgled zavzetosti in s svojimi uvrstitvami dokazuje, da se trdo delo in treningi vedno izplačajo.

krkin_talent_2022-w800
Krkini talenti leta 2022 so (z leve proti desni) Gašper Pureber, Vid Trajkovski, Žak Eržen in Tija Kastelic, v imenu katere je nagrado prevzela trenerka Majca Fajmut.

Mlade je na slovesni podelitvi nagovorila tudi teniška igralka Živa Falkner, članica Teniškega kluba Krka Otočec in prejemnica priznanja Krkin talent leta 2016. Pri štirinajstih je postala evropska prvakinja, pri osemnajstih finalistka odprtega prvenstva Avstralije med mladinkami, zadnji dve leti pa se vzpenja po zahtevni svetovni članski lestvici ženskega tenisa. Med drugim je mladim svetovala: »V tvoji moči je le tisto, na kar sam lahko vplivaš – to pa je, da vsak dan daješ vse od sebe. Pot pa je tista, na kateri se po vseh vzponih in padcih izoblikuješ v svojo najboljšo podobo. Pri tem imajo veliko vlogo družina in prijatelji ter sponzorji, ki te podpirajo. Trener pa je tisti, ki kaže pot, je učitelj, vodja in velika opora.«

krkin_talent_2022_2-w800

POVEZANE VSEBINE