10. 4. 2016

KUD Krka prejel priznanje grb Mestne občine Novo mesto

1 min. branja

Na slovesnosti ob občinskem prazniku, ki je v četrtek, 7. aprila, potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu, je Kulturno umetniško društvo Krka prejelo priznanje grb Mestne občine Novo mesto za leto 2015. Priznanje so jim podelili za dolgoletne pomembne dosežke in bogat prispevek k promociji kulturnih dejavnosti.

Ob podelitvi priznanja grb Mestne občine Novo mesto za leto 2015 KUD-u Krka (z leve): Simona Kastelic, Mitja Pelko, predsednik KUD-a Krka, Gregor Macedoni, župan MO Novo mesto, Vida Praznik, Maja Oberstar Falkner in Jože Colarič, predsednik uprave in generalni direktor Krke, d. d., Novo mesto.

KUD Krka letos praznuje 45 let delovanja. Več kot 500 nastopov, na katerih se je Mešani pevski zbor Krka, ki deluje od prvega dne ustanovitve društva, predstavil doma in po svetu, več kot 700 likovnih razstav, 21 slikarskih kolonij, 38 dolenjskih knjižnih sejmov in številni drugi dogodki so le posamezni poudarki iz utemeljitve ob podelitvi. Vsaj dve generaciji članov sta s tem dobili priznanje za prostovoljstvo in sooblikovanje zavesti, da je za ustvarjanje odlične poslovnosti nujno spoštovati in negovati duhovno rast ustvarjalcev in potrošnikov.

Na slovesni akademiji sta grb Mestne občine Novo mesto prejela tudi Šahovski klub Krka Novo mesto in Klavdija Kotar, nagradi Mestne občine Novo mesto sta prejela Anton Progar, predsednik Planinskega društva Krka Novo mesto, in Gorazd Cibic, Trdinovo nagrado pa je prejel dr. Daniel Brkič.