21. 9. 2016

Krkini sodelavci danes v službo peš, s kolesom ali javnim prevozom

2 min. branja

Danes smo v Krki v okviru evropskega tedna mobilnosti izpeljali Krkin dan brez avtomobila. Sodelavce smo spodbudili, da so na delo prišli peš, s kolesom ali javnim prevozom in tako poskrbeli za svoje zdravje in zdravo okolje.

Krkini sodelavci danes v službo peš, s kolesom ali javnim prevozom

Zavedamo se namreč, da je naše delovanje tesno prepleteno z družbenim okoljem, v katerem delujemo, odgovornost do naravnega okolja pa je od nekdaj del Krkinih poslovnih aktivnosti. Prav zato smo se vključili  tudi v dejavnosti, usmerjene v ukrepe za izboljšanje kakovosti zraka in razvoj trajnostne mobilnosti. Zapisali smo jih tudi v lastnem Mobilnostnem načrtu Krke, s katerim spodbujamo uporabo alternativnih in okolju manj škodljivih načinov prihoda na delo. Tako prispevamo k trajnostni mobilnosti in zdravju, obenem pa pomagajo občinam uresničevati programe, usmerjene v trajnostni razvoj.

Ob današnji akciji Krkin dan brez avtomobila so se krkašem, ki že sicer hodijo na delo peš, s kolesom ali z javnim prevozom, pridružili številni novi sodelavci. Tako smo tudi v Krki naredili nov korak k razvoju trajnostne mobilnosti, predvsem pa k skrbi za boljše osebno počutje in zdravje, k boljši kakovosti zraka in življenja v domači okolici ter učinkovitejši rabi energije in zmanjšanju emisij CO

<sub>2</sub>

. Vsakemu sodelavcu, ki je prišel na delo brez avtomobila, smo na vseh lokacijah v Sloveniji kot osvežitev ponudili plastenko vode.

Več informacij v sporočilu za javnost.