11. 4. 2016

Krkini prostovoljci znova dokazali srčnost in humanost

3 min. branja

Duh prostovoljstva se je s Krkino družbenoodgovorno akcijo Krkin teden humanosti in prostovoljstva, ki je pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas med 4. in 10. aprilom potekala že petič zapored, razširil med krkaše. Letos se nas je odzvalo 1361, kar je 25 % zaposlenih v Krki v Sloveniji.

Krkini prostovoljci znova dokazali srčnost in humanost

Pridružili so se tudi zaposleni v nekaterih podjetjih in predstavništvih v tujini. Kar 261 krkašev je darovalo kri, številni smo prinesli oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za pse in mačke in zbrali več kot 3 tone potrebščin in dobrih 260 kilogramov hrane za male živali. Družili smo se s stanovalci 37 domov za starejše občane in z varovanci 8 varstveno-delovnih centrov, šol s prilagojenimi programi ter nekaterih drugih zavodov in ustanov. Pomagali smo v 2 zavetiščih za živali. Dobrodelni teden smo zaokrožili z dnevoma odprtih vrat za krkaše, njihove družinske člane, sorodnike in prijatelje. V soboto in nedeljo smo v podjetju gostili skoraj 4000 obiskovalcev.

V Krki širimo kulturo prostovoljstva že vse od ustanovitve, v 62 letih pa je postala neločljiv del organizacijske kulture. Med nami je veliko ljudi, ki se dejavno ukvarjajo s prostovoljstvom, zato smo se leta 2012 odločili organizirati skupno akcijo, ki smo jo poimenovali Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Humanitarna akcija, v kateri je v petih letih sodelovalo več kot 4800 Krkinih prostovoljcev, je tudi letos ponudila veliko priložnosti za dobrodelna dejanja. Tako smo znova pomagali številnim ljudem, ki se spopadajo z življenjsko stisko ali z osamljenostjo. Dobre občutke in izkušnje smo pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas razširili med številne sodelavce.

V Krki širimo kulturo prostovoljstva že vse od ustanovitve, v 62 letih pa je postala neločljiv del organizacijske kulture. Humanitarna akcija, v kateri je v petih letih sodelovalo več kot 4800 Krkinih prostovoljcev, je tudi letos ponudila veliko priložnosti za dobrodelna dejanja. Krkini prostovoljci smo s svojim zgledom pritegnili tudi ljudi v širši družbeni skupnosti, kar dokazujejo nove dobrodelne akcije, ki jih v regiji organizirajo tudi drugi. Tokrat so se nam za en dan pridružili tudi sodelavci v podjetjih in predstavništvih v tujini, in sicer v Ruski federaciji, na Poljskem, Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Turkmenistanu, Španiji in Srbiji. Vse bolj številnega odziva se veselimo, saj je humanitarna dejavnost danes pomemben izraz solidarnosti.

Več informacij in končni rezultati v sporočilu za javnost.