10. 5. 2018

Krkin mednarodni simpozij Delimo izkušnje, utišajmo bolečino

1 min. branja

Bolečina je pogosta spremljevalka različnih bolezni, lahko pa je tudi samostojna bolezen. Vsak se je že kdaj srečal z njo. Pa si predstavljate, da bi morali z njo živeti vsak dan in da bi vplivala na vse, kar počnete?

Sodelujoči na simpoziju (z leve proti desni): Nika Žerdoner Šinkovec, vodja blagovnih znamk (Krka), dr. Marcin Waśko (Poljska), Elizabeta Suhadolc, direktorica Marketinga (Krka), prim. Gorazd Požlep (Slovenija), dr. Judit Pulai (Madžarska), izr. prof. dr. Stanislav Šutovský (Slovaška), Tina Dular Meglič, namestnica vodje Produktnega marketinga (Krka).

V Krki smo zavezani k izboljševanju kakovosti življenja ljudi z bolečino, zato smo 10. maja v Dublinu organizirali svoj prvi mednarodni simpozij o bolečini. Združili smo strokovnjake z različnih področij, da bi izmenjali izkušnje in tako uspešno lajšali bolečino svojih bolnikov.

Udeležence je pozdravila direktorica Marketinga Elizabeta Suhadolc, ki je predstavila Krko in naša protibolečinska zdravila. Svoja stališča in izkušnje pri zdravljenju bolečine pa so delili revmatologinja Judit Pulai iz Madžarske, nevrolog Stanislav Šutovský iz Slovaške in ortoped Marcin Waśko iz Poljske. Strokovni del je povezoval priznani anesteziolog prim. Gorazd Požlep iz protibolečinske ambulante v UKC Ljubljana.

V preteklem letu smo ljudem po vsej Evropi z našimi zdravili omogočili 6 milijard ur brez bolečine. S simpozijem pa smo naredili nov korak v svoji skrbi za bolnike z bolečino.