17. 6. 2018

Krkin dan – tradicionalno srečanje krkašev

2 min. branja

​Teden dni po Krkinem športnem dnevu je na jasi na Otočcu potekal še Krkin dan, na katerem se je zbralo skoraj 2300 zaposlenih, njihovih partnerjev in otrok. To je bil dan dobrega razpoloženja in veselja, na katerem so vsi prisotni lahko izbirali med številnimi zabavnimi dejavnostmi tako za otroke kot odrasle.

​Tudi to soboto smo za sodelavce in njihove družinske člane pripravili številne zabavne aktivnosti, poskrbeli pa smo tudi za pogostitev. Za dobro razpoloženje je skrbela skupina Čuki, z energijo pa nas napolnili akrobati iz skupine Dunking Devils.

Otoška jasa se je spremenila v pravi zabaviščni park z napihljivimi igrali, čarovnikom, ustvarjalnimi delavnicami in poslikavami obraza. Za otroke sodelavcev smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali tudi mini Piko olimpijado in Mini Planico, kjer so najmlajši sodelovali v pravem olimpijskem protokolu z olimpijsko himno, baklo in zastavo, in se pomerili v štafetnih in družabnih igrah.

Na srečanju so se nam pridružili tudi Žan Košir, eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu (bronasta medalja Pjongčang 2018),  namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki je Slovenijo zastopal na poletnih OI v Pekingu leta 2008, ter vodja olimpijske reprezentance Pjongpčang 2018 in nekdanji smučarski skakalec Franci Petek.

Srečanja krkašev imajo dolgoletno tradicijo. Da je prav druženje tisto, ki med zaposlenimi spleta trdne vezi, v Krki vemo že od ustanovitve. Zato že več kot šest desetletij ob poslovanju veliko pozornosti namenjamo tudi skrbi za dobre medsebojne odnose. Zavedamo se namreč, da je le z dobrimi in odprtimi medčloveškimi odnosi mogoče poslovno uspešnost združevati s svojim temeljnim poslanstvom živeti zdravo življenje.