15. 12. 2023

Krkin božični koncert z vrhunskima mladima pianistoma

1 min. branja

V Krki s kulturnimi večeri, ki jih organiziramo že od leta 2008, izkazujemo svoj odnos do umetnosti na najvišji ravni ter omogočamo ljudem polnejše in bogatejše življenje. Sinoči smo na božičnem koncertu prisluhnili mednarodno uveljavljenima mladima umetnikoma, slovenski pianistki Meti Fajdiga in brazilskemu pianistu Richardu Octavianu Kogimi.

KRKA-Krkin-kulturni-vecer-14-12-2023-32-w825

Krkino temeljno vodilo pri odločitvah za podporo dejavnosti v širšem družbenem okolju je poslanstvo Živeti zdravo življenje. Kot družbenoodgovorno podjetje ga v skupnosti, v kateri delujemo, uresničujemo tudi s podpiranjem kulture. Številne kulturne dogodke omogočamo s sponzorskimi sredstvi, obenem pa jih tudi sami organiziramo.

Krkini kulturni večeri imajo bogato tradicijo. Njihovi začetki segajo v leto 2008, ko so v samostanski cerkvi kostanjeviške Galerije Božidar Jakac nastopili člani ruskega komornega zbora Smolniške katedrale iz Sankt Peterburga. Sledili so jim številni vrhunski domači in tuji glasbeni in drugi ustvarjalci, z nastopi katerih smo si v Krki prizadevali obogatiti kulturni utrip na Dolenjskem.

Pianista Meta Fajdiga in Richard Octavian Kogima sta nas včeraj s črno-belimi tipkami popeljala v svet glasbe Debussyja, Rahmaninova, Ravela in drugih priznanih skladateljev klasične glasbe.