20. 9. 2023

Krki zlato in srebrno priznanje GZS za inovacije

2 min. branja

V Krki se zavedamo, da je, ko gre za zdravje, dovolj dobro le najboljše. Zato skrbno načrtujemo nastajanje zdravil in pri tem čim bolj upoštevamo potrebe bolnikov in nova znanstvena spoznanja. Za dve odlični inovaciji so Krkini strokovnjaki sinoči na Dnevu inovativnosti Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) prejeli zlato in srebrno priznanje GZS za najboljše inovacije – zlato priznanje za skupino zdravil za uravnavanje sladkorne bolezni tipa 2 in srebrno priznanje za celovit sistem obvladovanja referenčnih substanc.

V želji, da bi se čim bolj približali bolnikom in jim omogočili kakovostno, varno in učinkovito zdravljenje, v raziskave in razvoj vlagamo približno 10 % vrednosti letne prodaje. Zavedamo se, da je zaradi hitrega znanstvenega in tehnološkega napredka ter vse večje zahtevnosti trgov neprekinjeno vlaganje v znanje in najsodobnejšo opremo pogoj za inovativne pristope, s tem pa tudi za pravočasno uvajanje novih izdelkov na trge ter ohranjanje najvišje kakovosti in konkurenčnosti naše ponudbe.

»Dodana vrednost inovativnih generičnih izdelkov je na eni strani skrita v naprednih formulacijah, ki so razvite, izdelane in ovrednotene z najnovejšo opremo in tehnologijo, na drugi strani pa v pomembnem izboljšanju kakovosti življenja bolnikov. To potrjujejo tudi nova, sodobna, varna in učinkovita zdravila z učinkovino sitagliptin za uravnavanje sladkorne bolezni tipa 2. Veseli nas, da so naše inovativne pristope prepoznali tudi ocenjevalci inovacij pri GZS,« je ob tej priložnosti povedal dr. Aleš Rotar, član uprave in direktor Razvoja in proizvodnje zdravil.

Vabimo vas, da z zlatim priznanjem nagrajena zdravila s sitagliptinom, ki predstavljajo varno izbiro za uravnavanje sladkorne bolezni tipa 2, bolje spoznate ob ogledu spodnjega videa.

Podrobnejšo predstavitev inovacij preberite v sporočilu za javnost.