21. 9. 2016

Krki dve priznanji GZS za inovacije

2 min. branja

Na letošnji razglasitvi najboljših inovacij na nacionalni ravni, ki jo organizira Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je skupina Krka s svojimi inovacijami Krke, d. d., Novo mesto in njene družbe Farme GRS, d. o. o. tudi letos uvrstila med najboljše.

Krki dve priznanji GZS za inovacije

Zlato priznanje je prejela inovacija Razvoj zdravilne učinkovine in uporaba le-te v formulacijah s podaljšanim sproščanjem za zdravljenje shizofrenije in bipolarne motnje, srebrno priznanje pa inovacija Razvoj nove sintezne poti in novih kristaliničnih oblik makrolidnega antibiotika. Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom. V Krki vsako leto razvijemo več novih izdelkov, ki temeljijo na lastnih patentiranih razvojno-raziskovalnih rešitvah. Več kot 350 njihovih inovacij je zaščitenih s številnimi patenti.

Znanost in tehnologije se danes spreminjajo z izjemno hitrostjo. V Krki se tega dobro zavedajo, zato si prizadevamo hitro in učinkovito razvijati nove generične farmacevtske izdelke, pri tem pa prisluhniti predvsem potrebam bolnikov. V želji, da bi se jim čim bolj približali in jim omogočili kakovostno, varno in učinkovito zdravljenje, z najnovejšimi tehnologijami v največji možni meri izpopolnjujemo sintezo in proizvodnjo svojih farmacevtskih izdelkov. Rezultat interdisciplinarnega dela, pri katerem sodelujemo in se dopolnjujemo raziskovalci z različnih področij – zlati farmacije, kemije, tehnologije, medicine, biologije in fizike – so visokokakovostna, varna in učinkovita zdravila v sodobnih farmacevtskih oblikah. V Krki v zadnjih letih za razvoj in raziskave namenjamo več kot 100 milijonov EUR na leto, kar je okoli 10  % vseh prihodkov od prodaje.

Več informacij o inovacijah v sporočilu za javnost.