11. 1. 2023

Krkašica med finalistkami za Inženirko leta 2022

2 min. branja

Na slavnostni razglasitvi Inženirka leta 2022 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma je Krko zastopala naša sodelavka Ana Kavčič, ki se je uvrstila med 10 finalistk. Iskreno ji čestitamo!

Nominiranke za inenirko leta 2022-w800
Krkašica Ana Kavčič (šesta z leve) se je uvrstila med deset finalistk izbora Inženirka leta 2022.

V Krki delajo številne strokovnjakinje, ki z znanjem in veščinami prispevajo k rasti podjetja. Ponosni smo, da je med nami tudi veliko inženirk različnih strok, ki s strokovnostjo ter kakovostnim in predanim delom zagotavljajo Krkin napredek. Ženske predstavljajo kar 60 % vseh krkašev, na vodilnih mestih pa je 47 % žensk.

Ana Kavčič je samostojna informatičarka v Proizvodni informatiki. Študij je končala na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani. Kasneje je zaradi zanimanja zamenjala delovno mesto in s farmacevtskim znanjem okrepila IT-ekipo. Odlično pozna računalniški sistem in proizvodnjo zdravil: »Glede na razvoj tehnologije ter prepletenost farmacije in računalništva sem vesela, da lahko ta dva svetova dodatno povezujem. Rada rečem, da sem prevajalka med zaposlenimi v proizvodnji in IT-oddelkom.«

Njen recept za uspeh sta trdo delo in pridobivanje izkušenj ob vsaki priložnosti: »Rada imam nove izzive in mislim, da mi jih ne bo zmanjkalo. Ne smeš kar odnehati, če ti nekdo reče, da se ne da. Na stvar je treba pogledati z druge perspektive in vložiti veliko truda – potem ni nobena ovira previsoka.«

Izbor inženirke leta v ospredje postavlja uspešne mlade ženske, ki so s svojim delom in osebnostjo zgled in navdih mlajšim generacijam deklet, da se bodo lažje odločala za perspektivne inženirske poklice. Ana Kavčič je že tretja krkašica, ki se je uvrstila med finalistke. Pred tem sta Krko predstavljali Monika Koroša iz Proizvodnje učinkovin in Judita Zupančič iz Laboratorijske kontrole.