15. 4. 2018

Krkaši znova dokazali, da dobra dela štejejo, in številnim ljudem polepšali vsakdan

4 min. branja

​V soboto smo z dnevom odprtih vrat zaključili 7. Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v katerem smo krkaši darovali svoj čas, energijo in toplino ter se povezali z ljudmi, ki so potrebni pomoči. Pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas se nas je med 9. in 14. aprilom dobrodelnih dejavnosti udeležilo 1100 krkašev prostovoljcev, kar je 20 % vseh zaposlenih v Krki v Sloveniji in Termah Krka.

AqXMBhkTIzA

Na dnevu odprtih vrat smo farmacevtsko proizvodnjo predstavili 2000 slušateljem univerze za tretje življenjsko obdobje in zaposlenim v humanitarnih ustanovah in domovih starejših občanov, s katerimi sodelujemo.

Za nami je teden, poln nasmehov, stiskov rok, toplih pogledov in srečnih oči. In prav to je tisto, kar nas v Krki navdihuje, saj je največ vredno tisto, kar naredimo za druge.  Mnogo krkašev je darovalo kri, številni pa smo prispevali oblačila, igrače, obutev, živila, knjige in druge potrebščine za odrasle in otroke ter hrano za male živali.

V tednu dni smo darovali 120 litrov krvi, zbrali skoraj 4 tone potrebščin in 350 kilogramov hrane za male živali. Družili smo se s stanovalci 31 domov za starejše ter varovanci 10 varstveno-delovnih centrov, šol s prilagojenimi programi ter nekaterih drugih zavodov in ustanov po vsej Sloveniji. Pomagali smo tudi pri urejanju okolice v ljubljanskem živalskem vrtu. Letos se je 10 % prostovoljcev dobrodelnih dejavnosti udeležilo prvič.

Posebej veseli smo, da so se nam tako  lani kot tudi v dobrodelnih dejanjih  za en dan pridružili sodelavci iz podjetij in predstavništev v tujini, in sicer iz Ruske federacije, s Poljske, Češke, Ukrajine, Madžarske,  Nemčije, Srbije,  Turkmenistana, Španije, Romunije, Makedonije, Kazahstana, Azerbajdžana, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Mongolije in s Hrvaške. Letos pa so se nam pridružili še sodelavci iz Kosovega in Finske. Naše humanitarne geste tako odzvanjajo že v 19 državah. Vabimo vas, da fotografije in videoposnetke s celotnega tedna pogledate na na Instagramu (@krkaofficial in #krkintedenhumanosti).

Za nami je 7. Krkin teden humanosti in prostovoljstva, v katerem smo krkaši pomagali ljudem, ki potrebujejo pomoč. V soboto pa smo na dnevu odprtih vrat gostili 2000 slušateljev univerze za tretje življenjsko obdobje ter zaposlenih v humanitarnih ustanovah in domovih starejših občanov, s katerimi krkaši že vrsto let sodelujemo. #krkintedenhumanosti #krka // Seventh Krka’s Week of Charity and Volunteering is now behind us. During this time Krka employees devoted their time, energy and compassion to a good cause, connecting with the people who need our help the most. The Week concluded on Saturday with Krka’s Doors Open Day. We hosted 2,000 visitors from the University of the Third Age and the employees of humanitarian organisations and retirement homes with which we have been cooperating for several years now. #krkacharityweek #krka

A post shared by Krka (@krkaofficial) on

Več informacij je v sporočilu za javnost.

Sorodne novice:

Rezultati 2018

2018-THP-ikona-5.jpg  

V akciji je sodelovalo  1100 krkašic in krkašev prostovoljcevm kar je 20 % vseh zaposlenih. 10 % krkašev se je akcije udeležilo prvič.

2018-THP-ikona-8.jpg

 Zbrali smo skoraj 4 tone oblačil, knjig, igrač, hrane in drugih potrebščin.

2018-THP-ikona-3.jpg 

 Darovali smo 120 litrov krvi 10 % krkašev je kri darovalo prvič.

 2018-THP-ikona-6.jpg

​Družili smo se z varovanci  10 delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami ter zanje organizirali različne delavnice, igre in predstavitve.

2018-THP-ikona-7.jpg 

Družili smo se v 31domovih starejših občanov in zanje pripravili različne delavnice.

 2018-THP-ikona-2.jpg                     

Na Karitasu in Rdečem križu smo pripravili 600 prehrambnih paketov (4,5 tone) in pomagali razvrstiti  2,7 tone oblačil.

 2018-THP-ikona-1.jpg

Zbrali smo 350 kg hrane za male živali.

2018-THP-ikona-4.jpg Na dnevu odprtih vrat smo gostili 2000 obiskovalcev – slušateljev Univerze za tretje  življenjsko obdobje ter zaposlene v humanitarnih ustanovah, domovih starejših občanov in drugih zavodih.