25. 5. 2024

Krkaši smo svoj jubilej obeležili tudi s pohodom na Lisco

2 min. branja

V Krki svoje poslanstvo živeti zdravo življenje uresničujemo tudi s spodbujanjem ljudi k aktivnostim, ki pripomorejo k bolj zdravemu življenju. S sobotnim pohodom je okoli 200 pohodnic in pohodnikov obeležilo kar tri jubileje: 70-letnico Krke, 110-letnico Planinskega društva Krka Novo mesto in 15-letnico Krkine družbenoodgovorne akcije V skrbi za vaše zdravje skupaj osvajamo vrhove. Na slovesnosti je Krka v zahvalo za sodelovanje in dolgoletno uspešno delo podelila plaketo Planinskemu društvu Krka Novo mesto in Planinskemu društvu Lisca Sevnica. Pohodniško soboto pa so obogatili tudi pevci Krkinega okteta.

krkin-pohod-na-lisco-1

Krkašice in krkaši smo se to soboto skupaj z vodniki Planinskega društva Novo mesto in Planinskega društva Lisca Sevnica na 9-kilometrsko pot do Tončkovega doma na Lisci odpravili že drugič. Prvič smo se na njen vrh podali novembra 2009 v okviru akcije V skrbi za vaše zdravje skupaj osvajamo vrhove. Z obsežno pohodniško akcijo smo leta 2009 v Krki skupaj s Planinsko zvezo Slovenije označili in uredili 17 pohodniških poti, ki so med Slovenci posebno priljubljene. Poleg poti na Lisco Krkine poti vključujejo še: pot na Čaven, Viševnik, Raduho, Peco, Jezerski vrh, pot v Mursko Soboto, na Boč, Lisco, Planino v Podbočju, Trdinov vrh, Šmarno goro, Polhograjsko Grmado iz doline Ločnice, Polhograjsko Grmado iz Polhovega Gradca ter na Slavnik in v Strunjan.

krkin-pohod-na-lisco-2

Redni sopotniki na vseh skupnih pohodih so bili tudi vodniki iz Planinskega društva Krka Novo mesto in lokalnih planinskih društev, ki so varno vodili pohodnice in pohodnice po Krkinih poteh. Tokrat smo se na slovesnosti za uspešno delo in sodelovanje s plaketo zahvalili Planinskemu društvu Krka Novo mesto in Planinskemu društvu Lisca Sevnica.

krkin-pohod-na-lisco-3
Planinskemu društvu Krka Novo mesto smo podelili plaketo za uspešno delo, predvsem pa za širjenje kulture prostovoljstva, pohodništva in odgovornega odnosa do naravnega okolja.
krkin-pohod-na-lisco-4
V znak zahvale za tvorno sodelovanje smo plaketo izročili tudi Planinskemu društvu Lisca Sevnica.

POVEZANE VSEBINE