2. 2. 2017

Krka že petič najuglednejši delodajalec

2 min. branja

Krka je tudi letos prejela priznanje zaposlitvenega portala Mojedelo.com za najuglednejšega delodajalca leta 2016. V vseslovenski raziskavi, ki je potekala že šesto leto zapored, so nas iskalci zaposlitve kar petkrat uvrstili na vrh lestvice, kar potrjuje, da na slovenskem trgu dela uživamo največji ugled.

Krka že petič najuglednejši delodajalec

Direktor Kadrovskega sektorja dr. Boris Dular je na slovesni podelitvi v Cankarjevem domu v Ljubljani povedal, da smo v Krki ponosni, da nas iskalci zaposlitve prepoznavajo kot najuglednejšega delodajalca. Poudaril je še, da k temu največ prispeva naša poslovna uspešnost, ki jo dosegamo z dobrimi medsebojnimi odnosi in motivacijo zaposlenih.

»Razvijamo timsko delo, ki temelji na zavzetosti zaposlenih. Ob tem pa ima Krka zgrajen sistem skrbi za vse sodelavce, ki sega tako na področje pogojev za delo, varnosti in zdravja, izobraževanja in razvoja kadrov kot tudi športnih in rekreativnih dejavnosti, kulture in drugih družbenih in socialnih ter dobrodelnih aktivnosti tako v podjetju kot zunaj njega. Tudi nagrada za poslovno uspešnost podjetja, ki jo redno dvakrat na leto prejmejo zaposleni, je gotovo dodatna spodbuda ne le za zaposlene, ampak tudi za iskalce zaposlitve. Krkaši se namreč zavedajo celovite skrbi za zaposlene, ki so je deležni, in to v ožjem in širšem okolju tudi sporočajo. Vse to utrjuje prepričanje, da je Krka podjetje, ki najprej dobro in odgovorno dela ter dosega dobre poslovne rezultate, pri čemer pa upošteva vsakega svojega člana. Nagrade se veselimo. Največje nagrade pa so za Krko dobro poslovanje, razvoj poslovanja in posledično nova zaposlovanja,« je dejal ob prevzemu nagrade.

Najboljši med 380 ocenjevanimi podjetji
V raziskavi je sodelovalo več kot 8000 anketirancev, ki so po različnih kriterijih ocenjevali ugled 380 slovenskih podjetij. Ugled podjetij določa kombinacija treh kriterijev: poznavanje podjetja med kandidati na trgu dela, upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca in prva izbira za potencialnega delodajalca. Krko so iskalci zaposlitve kot najuglednejšega delodajalca izbrali tudi v letih 2007, 2009, 2011 in 2015.