21. 3. 2019

Krka v Planico peljala 430 otrok iz šol s prilagojenim programom

2 min. branja

Včeraj so v Planici svoje moči v kvalifikacijah pomerili najboljši smučarski skakalci sveta, ki so se ta vikend zbrali na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih. Krka, ki je ekskluzivna pokroviteljica Planice 2019, je včeraj omogočila ogled priprav na veliki finale 430 otrokom iz 8 osnovnih šol s prilagojenim programom in njihovim spremljevalcem.

Krka v Planico peljala 430 otrok iz šol s prilagojenim programom

Preden so se odpravili v dolino pod Poncami, smo jih – da jim bo v Planici toplo  – opremili s Krkinimi zimskimi kapami in jim zaželeli veliko veselja ob navijanju za naše skakalce. Na prizorišču pa smo poskrbeli tudi za malico.

Včerajšnji izlet v dolino pod Poncami, kjer je 430 učencev šol s prilagojenim programom skupaj s spremljevalci uživalo ob spremljanju skakalcev v živo – za večino je bilo to prvo takšno doživetje – je še eno od Krkinih dobrodelnih prizadevanj, da bi otrokom v okolju, v katerem delujejo, polepšali vsakdan. Ogled kvalifikacij v Planici smo včeraj omogočili otrokom iz šol s prilagojenim programom z Dolenjske in Bele krajine pa tudi s Posavja, Obale in osrednje Slovenije. Tako smo izlet mladih navijačev, ki so ga doslej organizirali za otroke iz nekaterih dolenjskih šol, letos razširili na vse regije, v katerih Krka posluje.

Skočiti z velike smučarske letalnice v globino je ne le športni uspeh, temveč tudi svojevrstna pustolovščina.  Poleteti dlje kot vsi drugi je nedvomno izziv, biti del tega velikega vseslovenskega praznika pa brez dvoma lepo doživetje. Ker je vzdušje v četrtek, ko še ne gre čisto zares, nekoliko bolj sproščeno, je ta dan tudi več priložnosti za bližnje srečanje s učencev s skakalci in tudi kakšno fotografijo za spomin.

V Krki svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujemo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbimo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo. Del naših družbenoodgovornih prizadevanj je tudi sodelovanje s šolami za učence s posebnimi potrebami, varstveno-delovnimi centri in drugimi podobnimi ustanovami.