5. 9. 2019

Krka prispevala sredstva za prenovo prostorov za pouk kemije na Gimnaziji Novo mesto

2 min. branja

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto je Gimnaziji Novo mesto z donacijo omogočila prenovo prostorov za pouk kemije, ki bo tako lahko potekal v varnejšem in prijaznejšem okolju za dijake, profesorje in laborante. Vrednost donacije je 18.000 EUR. V Krki s tem potrjujemo, da se zavedamo pomena usmerjanja mladih v področje naravoslovnih ved in k raziskovalnemu delu, ki vključuje tudi eksperimentalno delo.

Krka prispevala sredstva za prenovo prostorov za pouk kemije na Gimnaziji Novo mesto

Celotna donacija Krke je omogočila nakup štirih specializiranih omar s prezračevanjem za shranjevanje kemikalij, treh laboratorijskih pultov in odsesalne roke.

Dijaki novomeške gimnazije se vsako leto udeležujejo tekmovanja za Preglove plakete v znanju kemije, sodelujejo na naravoslovnih olimpijadah in se uvrščajo v ekipe, ki Slovenijo zastopajo na kemijskih olimpijadah, organiziranih po celem svetu. Poleg tega številni dijaki po rednem pouku vsak dan opravljajo raziskovalno delo v sklopu priprav raziskovalnih nalog, ki dosegajo zavidljive rezultate na državnem nivoju. Sodelujejo pa tudi na razpisih za Krkine nagrade, s katerimi Krka mlade spodbuja k ustvarjalnemu in raziskovalnemu delu že 49 let.

Krka tako ne skrbi le za razvoj in proizvodnjo zdravilnih učinkovin in zdravil, temveč tudi za razvoj naravoslovja. Že od ustanovitve dalje se zavedamo, da so ustvarjalni strokovni zaposleni ključ za uresničevanje poslovnih načrtov. Zato ni naključje, da mlade spodbujamo k ustvarjalnosti, raziskovanju in strokovni rasti.  V Krki izkazujemo spoštovanje in zaupanje v slovensko izobraževanje, ki mlade navdušuje za študij naravoslovja, potreben za uspešno delovanje družbe in podjetij na različnih področjih, tudi na farmacevtskem.