23. 3. 2017

Krka ponovno najboljši zaposlovalec

2 min. branja

Na slavnostni prireditvi ob izboru najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2016 časnika Dnevnik smo v kategoriji velikih podjetij znova prejela priznanje za najboljšega zaposlovalca.

Krka ponovno najboljši zaposlovalec

V akciji Dnevnika, ki z izborom najboljših zaposlovalcev nagrajuje primere dobrih praks na področju zaposlovanja v Sloveniji, smo sodelovali že osmič. Najboljši zaposlovalec med velikimi podjetji smo bili že leta 2007, 2012 in 2014, leta 2011 smo prejeli posebno priznanje za stabilno rastočega zaposlovalca, sicer pa se vsakič uvrstimo med finaliste.

Organizatorji Zlate niti so v obrazložitvi med drugim zapisali: «Krka v Sloveniji je med vodilnimi podjetji pri razvoju kadrov: svojim zaposlenim na temeljih trajnostne rasti nudi spodbudno okolje za rast in razvoj. Družba neprestano spremlja in išče načine, kako napredovati. Merjenja kakovosti odnosov se lotevajo sistematično in rezultate prevajajo v učinkovite akcijske načrte. Pri tem izkazujejo razumevanje edinstvenosti lastnega poslovnega modela. Za metaforo podjetja vodstvo uporabi prispodobo gazele – zaradi njene poskočnosti, kar za organizacije takšne velikosti ni samoumevno. Prav lastnosti dinamično rastoče organizacije cenijo tudi zaposleni: ocene samostojnosti pri delu, inovativnosti in osebnega razvoja so v Krki najvišje med finalisti v skupini.«

Več v sporočilu za javnost