10. 12. 2019

Krka je prejela dve prestižni nagradi Ljubljanske borze

1 min. branja

Na Dnevu slovenskih in hrvaških vlagateljev, ki ga je organizirala Ljubljanska borza, je Krka prejela nagrado za najboljšo delnico Prve kotacije. Letos je Ljubljanska borza prvič podeljevala tudi nagrado za najboljše odnose z vlagatelji, ki jo je prav tako prejela Krka.

Na fotografiji z leve: David Bratož, član uprave Krke, ter Peter Skubic in Gregor Gavranič iz Finančnega sektorja

Na konferenci za vlagatelje, ki je letos potekala 10. decembra, so v okviru novinarske konference predstavili slovenski in hrvaški trg kapitala ter slavnostno podelili nagrade najboljšim izdajateljem in članom Ljubljanske borze. Nagrade tradicionalno podeljujejo vsako leto decembra za opazovano obdobje enega leta. Nagradi za delnico leta Prve kotacije in za najboljše odnose z vlagatelji je prevzel član Krkine uprave David Bratož.

Krkini predstavniki so se na sestankih srečali s 16 vlagatelji. Predstavili so jim rezultate našega poslovanja od januarja do septembra 2019, napovedi za celo leto 2019 in načrt za leto 2020, odgovarjali pa so tudi na njihova vprašanja.

Nagradi sta dokaz, da je Krka v letošnjem letu zelo uspešno poslovala in vlagateljem dobro predstavljala rezultate poslovanja, kar je tečaj delnice zvišalo za četrtino.