13. 6. 2019

Krka generalna pokroviteljica razstave Ideja – znanost in tehnologija antične Grčije

1 min. branja

Raziskave in razvoj ter uporaba najnaprednejših tehnologij za proizvodnjo kakovostnih, varnih in učinkovitih farmacevtskih izdelkov so temelj Krkinega delovanja. Krka, d. d., Novo mesto je generalna pokroviteljica razstave Ideja – znanost in tehnologija antične Grčije, ki je od 12. junija pa vse do 1. marca 2020 na ogled v galeriji Cankarjevega doma v Ljubljani.

Krka generalna pokroviteljica razstave IDEJA – ZNANOST IN TEHNOLOGIJA ANTIČNE GRČIJE v Cankarjevem domu v Ljubljani

Razstava prikazuje razvoj starogrške misli in iznajditeljstva z nizom znanstvenih in tehnoloških odkritij in umetniških dosežkov, s katerimi so stari Grki postavili temelje današnje civilizacije. Odlično ponazarja neločljivo povezanost razvoja grške znanosti in tehnologije. Med znanstvenimi disciplinami se osredotoča na matematiko, fiziko, astronomijo in medicino, na področju tehnologije pa predstavlja dosežke v inženirstvu, ladjedelništvu, arhitekturi, telekomunikacijah, hidravliki ter razvoju avtomatov in merilnih naprav.

Največji in najtrajnejši prispevki starih Grkov k zahodni znanosti in filozofiji izvirajo iz poudarjene vedoželjnosti in radovednosti. Tudi Krkini strokovnjaki s svojo raziskovalno radovednostjo in poglobljenim znanjem postavljajo nove znanstvene mejnike na področju kemije in farmacije ter tako prispevajo k boljšemu zdravju ljudi po vsem svetu in k napredku družbe.

Razstava je postavljena v sodelovanju z Znanstvenim centrom in tehnološkim muzejem NOESIS iz Soluna.