4. 3. 2019

Krka donirala sredstva za nakup ultrazvoka

2 min. branja

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto je Internemu oddelku Splošne bolnišnice Brežice omogočila nakup ultrazvočne naprave za diagnostične preglede. Z novim, sodobnim ultrazvokom bodo lahko zagotovili še boljšo zdravstveno oskrbo bolnikov. Vrednost donacije je 31.167,00 evrov.

Ultrazvočno napravo sta v imenu bolnišnice od predsednika uprave in generalnega direktorja Krke Jožeta Colariča in direktorice Regije Slovenija Mojce Prah Klemenčič v uporabo prevzeli (od leve) strokovna direktorica Mojca Savnik Iskra, dr. med., spec. interne medicine, in direktorica bolnišnice Anica Hribar.

Ultrazvok je naprava, ki omogoča hitre preiskave pacientov in je danes nepogrešljiva za diagnostiko na vseh področjih dela bolnišnice, saj so tako dobljeni podatki o pacientu podlaga za postavitev diagnoze ter ustrezno zdravljenje. Še posebej so pregledi z njim dragoceni zaradi svoje ne-invazivnosti, s čimer pripomore k učinkovitemu diagnosticiranju različnih bolezenskih stanj, pomemben pa je tudi za preventivne preglede.  

Z novim ultra zvokom opravljajo preglede srca, ožilja ter druge, še posebej pa je dragocen, ker lahko napravo po potrebi odpeljejo k pacientu in s tem olajšajo delo ostalega osebja bolnišnice, hkrati pa omogočajo dobro počutje bolnikov.

Kljub temu, da v Splošni bolnišnici Brežice vsako leto znatna sredstva namenjamo prenovi opreme in prostorov, so nakupi dragih medicinskih naprav brez pomoči donatorjev skoraj neizvedljivi. V Krki svojega poslanstva živeti zdravo življenje ne uresničujemo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbimo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujemo. Del naših družbenoodgovornih prizadevanj je tudi donacija sredstev za nakup ultrazvoka.