2. 11. 2023

Kaj imajo skupnega ledene kocke v sušilnem stroju in sončni vitamin?

2 min. branja

Triki. Radi jih preberemo, nekatere si zapomnimo. Nekateri ne delujejo, nekateri delujejo samo včasih. No, nekateri pa delujejo vedno!

Ali ste že kdaj v jutranji naglici ugotovili, da je vaša najljubša službena srajca pomečkana? Obstaja preprostejša rešitev kot stresno jutranje likanje. Srajco z nekaj kockami ledu položite v sušilni stroj, nato pa v miru spijte kavo. Kmalu bi morala biti srajca brez gub in pripravljena, da jo oblečete. Poskusite, ali trik deluje.

Poznamo pa tudi trik, ki vsekakor preverjeno deluje.

Vitamin D je ključen za uspešno obrambo telesa pred okužbami. Če smo na dovolj močnem soncu, ga lahko telo tvori tudi samo, jeseni in pozimi pa so sončni žarki za to prešibki. Glede na raziskave vitamina D primanjkuje več kot 80 % prebivalcev Slovenije. (1) Ali ste med njimi tudi vi? Na spletni strani vitamind3krka.si izpolnite kratek vprašalnik in preverite svoje tveganje za pomanjkanje vitamina D. Brez skrbi, tudi če je veliko. Preprosta rešitev, kako si zagotoviti dovolj vitamina D in s tem dobro odpornost vse leto, vzame le nekaj sekund – Vitamin D3 Krka. Na voljo je v lekarnah kot zdravilo brez recepta. Tako je popolnoma vseeno, ali 2. novembra, na svetovni dan vitamina D, sonce sije ali ne – zaradi preprostega trika vam vitamina D ne bo primanjkovalo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

434401-2023 Vitamin D World Day Banner EN 790x500
  1. Hribar M, Hristov H, Gregorič M, Blaznik U, Zaletel K, Oblak A, Osredkar J, Kušar A, Žmitek K, Rogelj I, Pravst I. Nutrihealth Study: Seasonal Variation in Vitamin D Status Among the Slovenian Adult and Elderly Population. Nutrients. 2020 Jun 19;12(6):1838.