21. 11. 2019

Jubilejno leto tudi v znamenju kulture

3 min. branja

Kot je v letošnjem jubilejnem letu večkrat poudaril predsednik uprave ter generalni direktor Krke Jože Colarič, so generacije inovativnih in ustvarjalnih sodelavcev v 65-letni zgodovini Krki omogočile zrasti v eno najuspešnejših generičnih farmacevtskih podjetij. Vsa leta svojega obstoja smo imeli v Krki posluh tudi za kulturo in umetniško ustvarjanje. Tako ni naključje, da smo se ob jubileju poklonili tudi umetnosti. Na sinočnjem koncertu v počastitev Krkinemu jubileju so mednarodno priznani slovenski pianisti Dubravka Tomšič Srebotnjak, Tatjana Ognjanovič in Tomaž Petrač kot prvi predstavili zvok novega klavirja Steinway & Sons. 

Mednarodno priznani slovenski pianisti (od leve) ga. Tatjana Ognjanovič, ga. Dubravka Tomšič Srebotnjak in g. Tomaž Petrač so v počastitev Krkinega jubileja predstavili zvok novega klavirja Steinway & Sons.

Slavnostni glasbeni dogodek je hkrati uvod v Krkine klavirske koncertne večere, s katerimi med drugim stopamo naproti tako nadarjenim mladim učencem in dijakom glasbenih šol kot tudi študentom glasbenih akademij, ki jim bomo v prihodnje omogočili, da svoje znanje predstavijo širšemu občinstvu. Z nastopi jim bomo pomagali razvijati njihov talent in ambicije ter vztrajnost in pogum, ki so, tako kot v podjetju, tudi v glasbeni karieri bistveni dejavniki za doseganje rezultatov.

Kultura je že 65 let trajni element našega poslovnega razmišljanja. Jubileju smo se tako spomladi poklonili z odkritjem skulpture Krkine deklice z rastočo knjigo, ki smo jo umestili pred najsodobnejšo tovarno trdnih farmacevtskih izdelkov Notol v Novem mestu. Tudi novi koncertni klavir Steinway & Sons pooseblja Krkino tradicijo, inovativnost in nenehno težnjo k odličnosti na vseh področjih našega delovanja.

Na sinočnjem slavnostnem koncertu so se s skladbami treh velikanov svetovne klasične glasbe – Beethovnom, Rahmaninovim in Chopinom – predstavili mednarodno priznani pianisti: Dubravka Tomšič Srebotnjak, Tatjana Ognjanovič in Tomaž Petrač. Slavnostni glasbeni dogodek je, kot rečeno, uvod v Krkine klavirske večere, s katerim stopamo naproti tako nadarjenim mladim učencem in dijakom glasbenih šol kot tudi študentom glasbenih akademij, ki jim bomo v prihodnje omogočili nastope.

Zavedamo se, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter s pomočjo staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbe. Prav zato bomo tudi v prihodnje še zlasti podpirali projekte in ustanove, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi.