20. 6. 2024

Hotel Svoboda v prvi polovici leta 2024 zajel val novosti

3 min. branja

Hotel Svoboda, osrednji hotel Krkinega obmorskega naravnega zdravilišča, je bil zadnjih šest mesecev predmet obširne prenove. V sklopu investicije v vrednosti 7 milijonov evrov so prenovili ključne dele hotela: recepcijo z aperitiv barom, restavracijo, kuhinjo, pa tudi celotno 3. nadstropje hotela, v katerem je 22 sob z balkoni. Vse izboljšave so bile zasnovane z mislijo na udobje in zadovoljstvo gostov in uresničene z umetniškim pridihom.  

Hotel Svoboda – zadnji v nizu strunjanskih investicij

Po prenovi plaže in izgradnji nove restavracije Pinija v letu 2019, po temeljiti obnovi Mihevčevih vil in »rojstvu« nove Lagune v letu 2022, preureditvi pritličnih prostorov Vile Park in prenovi zunanjega hotelskega bazena ter notranjega terapevtskega bazena v lanskem letu je prišel na vrsto Hotel Svoboda. Osrednjemu hotelu zdravilišča Talaso Strunjan so z novostmi vdihnili svežo energijo, in ta te dni že zagotavlja še prijetnejši počitniški ali rehabilitacijski vsakdan in predvsem višjo raven kakovosti storitev.

Hotelska avla Hotel Svoboda 2


Udobje bivanja kot posebna kategorija oddiha

V okviru letošnje prenove so preuredili 20 hotelskih sob in 2 apartmaja, balkone in hodnike. Na novo so uredili vse inštalacije, zamenjali tekstilne obloge in vgradili novo opremo, prenovili so tudi kopalnice hotelskih sob. Izkušnja prenovljenega hotela se začne v recepciji, kjer so  gostom, ki pridejo na medicinsko rehabilitacijo, z novo ureditvijo prostora poenostavili prve trenutke v zdravilišču, saj prijava v hotel in sprejem na zdravljenje po novem potekata hkrati, na enem mestu. 

Sobe Hotel Svoboda 2


Restavracija z umetniškim pridihom

S prenovo so zmogljivosti restavracije povečali za 60 sedežev in to z razširitvijo v nekdanjo konferenčno dvorano in z delno zasteklitvijo zunanje terase; nad to je prenovljena tudi streha. Prenova se je raztezala še na kuhinjo; sodobno, prostorno in učinkovito organizirano. Z vzpostavitvijo sodobnega tehnološkega procesa bo delo strunjanske kuharske ekipe lažje, predvsem pa se bodo zaposleni zdaj kljub še večjemu številu obrokov lažje posvečali tudi kreativnosti, razvijanju novih idej.

Restavracija Hotel Svoboda 1


V objemu zelenega Mediterana

Talaso Strunjan je zelena oaza slovenskega primorja – s svojo zatišno obmorsko lego, z milim podnebjem in s solinskim zalivom nudi optimalne pogoje za bioklimatsko zdravilišče. Talaso Strunjan je prava izbira za odpravljanje težav s področja pljučnih in revmatskih bolezni ter stanj po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu. Pri zdravljenju in rehabilitaciji spodbudno deluje značilno morsko vzdušje, ki privabi v zdravilišče tudi goste, ki cenijo neokrnjeno okolje krajinskega parka, zdravilne blagodati morja in primorsko gostoljubje.

V Krkino upravljanje zdravilišč je Zdravilišče Strunjan prešlo pred 40 leti – leta 1984. In od takrat je doživelo veliko izboljšav – tako v smislu širjenja ponudbe kot povečevanja namestitvenih in zdraviliških zmogljivosti. Glavno vodilo njegovih vodij pa je bila vseskozi skrb za zadovoljstvo gostov – in tako je bilo tudi ob tej posodobitvi.

Strunjan